ŞAMPİYONLAR LİGİ

Bu kupanın bedeli 3.5 milyar

Roman Abramovic, Avrupa'nın en büyük kupasına sahip olabilmek için adeta servet harcadı.

Bu kupanın bedeli 3.5 milyar
Chelsea'yi 2003 yılında satın alan Roman Abramovic, Avrupa'nın en büyük kupasına sahip olabilmek için adeta servet harcadı. Rus işadamı, bu kupayı kazanmak uğruna 9 sene boyunca kulübe toplam 3.5 milyar Euro harcadı.
 
 
Chelsea'yi 2003 yılında satın alan Rus Roman Abramovich'e bu kupa adeta bir servete mal oldu. Dün Drogba'nın ellerinden kupayı alıp havaya kaldıran Abramovich, 2003'ten bu yana oyuncu transferlerine yaklaşık 796 milyon Euro, futbolculara ise maaş olarak ise 1 milyar 448 milyon Euro harcadı. 
 
 
Böylece tarihinde ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak için ünlü işadamı sadece oyuncu transfer ve maaşları için cebinden yaklaşık 2.2 milyar Euro'yu vermekten çekinmedi. Mavi-Beyazlılar'ın Abramovich'e diğer harcamalarla birlikte maliyeti 3.5 milyar Euro'ya ulaştı. Torres için 58 milyon Euro veren Roman Abramovic, Shevchenko için Milan'a 46 milyon Euro öderken Drogba için de 37 milyon Euro vermişti.

KUPANIN ŞİFRESİ 1905!
Önceki gün kupayı müzesine götüren Chelsea için ilginç bir tarih ön plana çıktı.. 1905 yılında kurulan Mavi-Beyazlılar, kupayı da 19/05 (19 Mayıs) tarihinde müzesinde götürmesi tesadüfün böylesi dedirtti.

SABAHA KADAR KUTLADILAR!
Başta Abramovic olmak üzere bütün takım sabahın ilk ışıklarına kadar şampiyonluğu kutladılar. Futbolcuların eşleri de partiye katıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER