YAZARLAR

Bu nasıl milli takım?

Bu nasıl milli takım?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Milli maç böyle mi olur? Rakip oynadı, biz seyrettik. Hiddink takıma katkı sağlamayı geçtim artık zararı olmasın. Oyuncu değişiklikleri tam bir rezaletti. Selçuk İnan çıkıyor, Arda çıkıyor ama oyunda ayakta kalamayan, takımın tüm dengelerini bozan Sabri ve Servet hala oyunda kalıyor. Benimle birlikte izleyen yüzlerce kişi Sabri ve Servet’in kulağını çok çınlattılar. Takım oyunu oynamaya çalıştığımız anlarda Servet oyun kurarken top kaptırdı, ataklarımızda da Sabri topu rakibe oynadı. Hiç beğenmedim

Milli takımımızda bir sistem yok. Topu alanda bir panik havası başlıyor. Kendi aramızda paslaşmak yerine topu sürekli tehlikeli alanda tutuyor, pasları rakibe daha yakın yerlere atıyoruz. Boşa adam çıkartamadığımızdan pas yapma oranımız düşüyor. Oyunu kontrol altında tutamadığımız için rakibin oyununa mahkum kalıyoruz ve dün akşamki gibi eziyet çekiyoruz. Biz izlerken eziyet çektik, sahadaki oyuncularda rakipten top kapmak için koştururken. Bu takım bu şekilde bir yere gidemez. İşimiz her zaman şansa kalıyor. Rakiplerimizden medet umuyoruz.

Bu milli takımda Cenk Tosun, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici, Nuri gibi genç oyuncular artık yer almalı. Eski oyunculardan da takıma katkı sağlayabilecek Hamit, Arda, Semih, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Mehmet Topuz, Emre, Egemen ve Volkan gibi sağlam oyuncularımız kadroda yer almalı. Genç oyuncular ne kadar çok olursa milli takımın geleceği o kadar sağlam olur. Bir kere sistemi oluşturduktan sonra sistem içerisinde yeni oyuncular kendi kendilerine sisteme adapte olurlar. Milli takımda sistem olmalı ve oyuncularda milli ruhla oynamalı. Bunun içinde Hiddink gitmeli, Türk ruhunu sahaya yansıtabilecek bir hoca gelmeli. Hiddink bizim hissettiklerimizi hissedemez, bizim kadar heyecanlanamaz, maçı taktik açıdan ele alır ( bundan da emin değilim) ama sıradan bir maç gibi bakar.

Ben Almanya’nın Belçika’yı yeneceğini düşünüyorum. Tek korkum ise bizim Azerbaycan’ı yenip yenemeyeceğimiz. Çünkü oyun tarzımız canlı bomba gibi. Ne zaman patlayacağı belli değil. Bakıyorsun muhteşem oynuyoruz bakıyorsun tel tel dökülüyoruz. Bu işin ortası da olmalı. Bunları söylüyoruz, yazıyoruz, biliyorum ki bir çok okurda katılıyordur, farklı düşünenler olabilir ama neticede olan Türk Milli takımına oluyor. Bu duruma da millet olarak üzülüyoruz. İnşallah bir İspanya modeli oluştururuz da bizim de yaşımız yeter, bizde izleriz. 

Twitter adresim :  

Yorumlar
TREND HABERLER