YAZARLAR

Bu oyun Fenerbahçe’ye yakışmıyor.

Bu oyun Fenerbahçe’ye yakışmıyor.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Galatasaray kazanmaya, Fenerbahçe takibe devam ediyor. Galatasaray’ın kazandıktan sonra Fenerbahçe’nin o baskıya rağmen kazanmasını da takdir etmek lazım. Üç kulvarda mücadele etmesine rağmen hepsinde başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Ligde, kupada ve Avrupa’da başarılı sonuçlar alarak taraftarını sevindirmeye devam ediyor.

Maç maç değerlendirecek olursak ben Eskişehirspor karşılaşmasında Fenerbahçe’yi hiç beğenmedim. Yine benim sitemim Aykut Kocaman’a olacak. Eksiklerin çok olduğu bir haftada neden rotasyon yapmadığını merak ediyorum. Caner’in yokluğunda o kanatta Hasan Ali ve Stoch forma şansı bulsa Ziegler dinlenmiş hem de kontenjan sıkıntısı olmazdı. Kuyt solda değilde Cristian’ın olduğu mevkide oynasa hem dönen toplardaki takipçiliğinden istifa edilmiş olur, hem de Cristian’ın eziyetini çekmemiş olurlardı. Her ne kadar gol atmış olsa da Fenerbahçe’ye hiç yakışan bir oyuncu değil. Krasiç hala beklemeye devam ediyor. Stoch kadroya giremiyor. Son haftaların formda ismi Salih’de bu hafta forma şansı bulamayan isimler arasında yer aldı.

Aykut Kocaman’ın maç içerisinde cesurca hamleleri hiç olmuyor. Skoru koruma mantığı ile ligin ilk yarısında birçok maç kaybedildi. Eskişehirspor maçı kazanıldıysa Aykut Kocaman’ın oyun stratejisi sayesinde kazanılmadı. Eskişehirspor 3 puanı kendi beceriksizliğinden kaybetti. Direkten dönen topları, Volkan’ın kritik müdahaleleri olmasa bu maçı Eskişehirspor çok rahat kazanırdı. Elbette kazanan takımı eleştirmek cesaret ister. Şuna da eminim, yazıma bir çok Fenerbahçe’li Aykut Kocaman düşmanı diye yorumlar yazacak. Kazanan takımı tebrik etmek kadar eksiklerini dile getirmek daha önemli diye düşünüyorum. Takım kötü oynayarak bir iki maç kazanır ama asla devamını getiremez. Fenerbahçe iyi oynadığı zaman nasıl tebrik ediyorsak, kötü oynadığında da eleştirmek en doğal hakkımızdır.

Fenerbahçe’nin bütün kulvarlarda hedefine ulaşmasını isteyen her Fenerbahçe’li galibiyeti kutlamalı ve takımının iyi oynamadığını söyleyebilmelidir. Volkan ligin ilk yarısındaki Volkan grafiğini sergilemiş olsa emin olun Fenerbahçe şu anda bu durumda olmazdı. Volkan takımın kötü olduğu dönemlerde devreye girdi. Umarım böyle oynamaya devam eder. Aykut Kocaman’da elindeki kadronun hakkını veren bir sistemle sahaya çıkar. Gol yollarında çok etkili olabilecek bir kadro varken pozisyon bulmakta zorlanan bir Fenerbahçe izliyoruz. Bu takıma güvenin, bu takım yemeden de çok gol atabilir. En başta buna Aykut hocanın inanması gerekir. İnanmadığı için her rakip karşısında aciz duruma düşüyorlar. Çok kritik bir dönemdeyiz.

Ligde kaybedilecek tek maç şampiyonluk yolunda havlu atmak anlamına gelir.

Avrupa’da yarı finalde elenmek ve kupada bir kazaya kurban gitmek Fenerbahçe’yi üç kulvarda birden hezimete uğratabilir.

Bunların olmamasını temenni ediyorum. Benim takımı eleştirmekteki, iyi oynamadığını söylememdeki tek gaye budur. Bu kötü senaryo olduktan sonra değil, olmadan eleştirelim ki herkes kendisine çeki düzen versin. Yıkıcı değil, yapıcı eleştiriler oldukça gelişim devam eder. 

Yorumlar
TREND HABERLER