YAZARLAR

Bu son olsun

Küfürlerle kavgalarla yenmeye çalıştıklarınız, futbolunuzla-basketbolunuzla asla yenemeyeceğinizi bildiklerinizdir.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Küfürlerle kavgalarla yenmeye çalıştıklarınız, futbolunuzla-basketbolunuzla asla yenemeyeceğinizi bildiklerinizdir.

Fenerbahçe klasiği zayıf rakip Trabzon Basketi sinirlendiriyor. Trabzon Hayri Gür Spor Salonu maç sonucu 90-119.. yirmidokuz sayı fark! yine yeni bir açık ara Fenerbahçe galibiyeti. Avrupa'nın en büyüğü Euroleague şampiyonu Fenerbahçe'ye saygı duyulması gereken yerde, Trabzon taraftarının hakaret içeren çirkin pankartı ve Trabzon Basketbol başkanın kayda değer olmayan kötü açıklamaları. Trabzonsporlular yenilgiyi hazmedemiyor. Karşılarındaki takım Avrupa Devi Fenerbahçe'nin büyüklüğünü kabullenemiyor.

Bazı Trabzonsporlular, bu pankartı açanlar basketde, futbolda kendini Fenerbahçe ile eşdeğer zannediyor.Oysa 90-119 luk skorla fark apaçık ortada. Gece- Gündüz farkı gibi.

Her maçta kötü sözler,olaylar gerilim tekrarlanacaksa, Trabzonspor'u Fenerbahçe karşısına rakip olarak çıkartmaktan men etmek lazım. Çünkü sporseverler maç izlemek istiyor, kavgalı bir atmosfer değil.! Hayri Gür salonunda açılan pankart, maç boyunca edilen küfürler, saldırılar, sportmenliğe aykırı davranışlar, kıskançlıktan başka bir şey değil!
Fenerbahçe'nin büyüklüğü Trabzon'a ağır geliyor.

" şikecisiniz, hırsızsınız, ahlaksızsınız" pankartı açmakla maç kazanılmıyor. Hakaretle, fiziki saldırı küfürle büyük kulüp olunmuyor. Yapılan bu kötü davranışlara " Fenerbahçe tarafından cevap", farklı mağlubiyet olarak veriliyor.

Oysa; Fenerbahçe Trabzonspor için güçlü amaçları oluşturan esin kaynağı aslında. Trabzonsporlular şiddet ortamı yaratmak yerine, kendi hedeflerine ulaşmak için yönünü değiştirmeli. kavga ve gerilim sahnelerinde rol almak yerine, haklı galibiyet elde etmek için, ışıklı bir yola neşe vermeli.

Güçsüzlük sevgi üretememektir.

Başarı için heveslerin yüksekliği, görüşlerin genişliği sevginin menzili için çok önemli. Ümitleri her zaman canlı tutmak için.

Burada yöneticilere de çok iş düşüyor. Trabzon Basket kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu'nun maç sonu açıklamaları tribün refleksi olarak kabul edilemez. Yaptığı açıklamalar, sporda
kin ve nefret boyutlarını arttırmaktan ibarettir. Bozgun bir mağlubiyet sonrası, söylediği sözler; " İnsanın kendini aldatması gibi en kolay şeydir."

Trabzonspor basket başkanı ve taraftarı Fenerbahçe ile dostluk adına köprü kurarsa, Trabzonspor salonda ve sahada daha başarılı olur.

Kabul edilen hatalar da kazanılmış bir zafer sayılır.

Kavga çıkarmayı ,fiili saldırılarda bulunmayı, küfür etmeyi görev sanmayınız. Trabzonspor taraftarı vizyonlu eylemleri hedeflemeli. Hakaret içeren pankartlar açmayı değil!

Dün ile bugün arasında bir kavga çıkarsa, yarının kaybedileceğini unutmamak gerekir. Dostça dostluklar kazanılsın. Bu son olsun.

Hakan Cerrahoğlu

Bazı gerçeklerin farkında olan Trabzonspor taraftarları da var tabi.. Nihat Genç gibi.

Yorumlar
TREND HABERLER