SPOR MEDYASI

Bülent Yavuz: Drogba'nın golü resmen ofsayt

Eski hakem ve spor yorumcusu Bülent Yavuz, Galatasaray - MP Antalyaspor maçını yorumladı.

Bülent Yavuz: Drogba'nın golü resmen ofsayt
Eski hakem ve spor yorumcusu Bülent Yavuz, Galatasaray - MP Antalyaspor maçını yorumladı. 
 
Eski hakem ve spor yorumcusu Bülent Yavuz, Galatasaray'ın MP Antalyaspor ile Türk Telekom Arena'da 1-1 berabere kaldığı maçı HT Spor'daki köşesinde değerlendirdi. Yavuz, Özkalfa'nın karşılaşmadaki özellikle 4 kritik kararına vurgu yaptı.

HAKEM ANTALYASPOR'A GÖZ YUMDU

G.Saray-Antalya maçının seyir zevki yüksekti. Hakem Tolga Özkalfa yüksek tempoda oynanan bu maçta avantaj kuralını çok iyi uygulayarak, mücadeleye pozitif anlamda büyük katkı yaptı. Ama misafir takımın sert futboluna prim tanıyarak, Antalyasporlu oyuncuları cesaretlendirdi. Hakem Özkalfa, özellikle ikinci yarıdan itibaren Antalyaspor'un skoru koruma açısından oyundan vakit kazanmak için yaptıkları sportmenlik dışı hareketlere de göz yumdu. Müsabakanın sonuna ilave edilen süre dört dakikadan fazla olmalıydı. İlave süre içerisinde de ciddi anlamda sakatlıklar oldu. Hakem bunları dikkate almadı. Alsaydı en az 3-4 dakika daha ilave etmeliydi. Dünkü maçın görüntüsünde de bu dakikalar çok önemli olurdu.

Bütün bu olumsuzlukların yanında bir de iki takımın tepkisine neden olacak çok önemli dört kritik karar var. Gelelim pozisyonlara:

EMRE'Yİ BİR GÖRDÜ, BİR GÖRMEDİ

1-Emre Güngör, G.Saray'ın bir gol atağını eliyle resmen kesiyor. Bu yüzde yüz sarı kartlık bir hareketti. Hakem bunu es geçti. Maçın devamında ise Emre Güngör bir sarı kart gördü. Hakem ilk pozisyonu değerlendirse ve Emre'ye sarı kart göstermiş olsaydı. Emre, 2. sarıyı görerek oyundan ihraç edilecekti.

BAROS'UN POZİSYONU PENALTIYDI

2-Drogba'nın kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içerisindeki barajda bulunan Baros, kaleye gitmekte olan topu dirseği ile çok net ve açık bir şekilde engelliyor. Bu bal gibi penaltıydı. Hakem bu penaltıyı yedi.

MELO'NUN PENALTI İSTEĞİ HAKSIZ

3-Melo, ceza alanına girerken Vederson'un müdahalesi ile düşüyor. Devamında hakeme yaptığı mimiklerle neden penaltı verilmediğinin hesabını soruyor. Karar doğru, penaltı yoktu.

DROGBA'NIN GOLÜ RESMEN OFSAYT

4-G.Saray'ın attığı gol resmen ofsayttı. Yardımcı hakem için kritik bir pozisyon olsa da bayrak kaldırması gerekirdi. Yardımcının yanlışı G.Saray'a beraberlik golünü getirdi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER