YAZARLAR

Buraya kadarmış…

Buraya kadarmış…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Öncelikle Fenerbahçe’ye ülkemize yarı final heyecanı yaşattığı için teşekkür ederim. Sezon başında yarı final oynayacağız denseydi herkes şüphesiz kabul ederdi. Şimdi final öncesinde elenince elbette moraller bozuldu. Buraya kadar gelmişken final olmalıydı.

Bu süreçte gerçekten Fenerbahçe’ye destek veren diğer takım taraftarlarına da teşekkür ederim. Destek vermeyip Fenerbahçe’nin elenmesi için dua eden, rakip takım leyhine tezahürat eden ve hatta rakip gol attığında sevinen arkadaşlarında başlarının göğe erdiğini düşünüyorum. Uefa kupasını Fenerbahçe’nin almasını asla istemeyenler şunu bilmeliler ki hangi takımımız olursa olsun Avrupa arenasında ülkemizi temsil etmektedir. Bir takımın başarısı diğerini daha da kamçılayacaktır.

Fenerbahçe ilk maçta çok iyi oynamış ama istenilen skoru bulamamıştı. Aslında alınan skor tur için yeterli olmasına rağmen girilen pozisyonların karşılığında daha fazla gol, deplasmanda daha çok işe yarayacaktı. Rövanş maçında gördük ki Fenerbahçe’ye kendi sahasında aldığı sonuç yetmedi. Ben sorumlu olarak yine Aykut Kocaman’ı göstereceğim. Benfica’nın baskılı oynayacağını bildiği halde neden biraz top yaptırmadı. Takımın geriye çekilmesi demek rakibe gol atması için davetiye çıkartması demekti. Bu rakip karşısında ya hızlı kontra atak oynayacaksın ya da pas yaparak oyundan soğutacaksın. Fenerbahçe her ikisini de yapmadı. Rakip hem hızlı oynadı, hem iyi pas yaptı hem de baskı kurdu. Kendi sahasında oynamış olduğu futbolla finali hak ettiler. Her iki maçı mukayese ettiğimizde de Benfica’nın daha iyi futbol oynadığını söylememiz gerekir.

Elbette mağlubiyetin sebepleri arasında eksiklerinde olduğunu söyleyebiliriz. Futbolcuların eksikliği hissedilir ama takımın mücadelesi bunu minimum seviyeye çekebilir. Dün Fenerbahçe final için çabalamadı. Tek amacı gol yememek oldu. Buna rağmen yenilen ikinci ve üçüncü gollerin büyük takımların yiyeceği goller olmadığını düşünüyorum.

Sonuç olarak ligde ve Avrupa’da kupa ihtimali kalmadı. Türkiye Kupası içinde takım ne kadar moralli olur bilemiyorum. Sezonu kupasız kapatma ihtimalide var. Fenerbahçe önümüzdeki sezon mutlaka Şampiyonlar Ligine katılmalı. Transfer politikasını şimdiden ona göre belirleyip eksik noktalara transfer yapılmalı. Aykut Kocaman teşekkür ederek takımdan ayrılmalı. Takıma kadro kalitesini sahaya yansıtacak bir hoca gelmeli.

Fenerbahçe’li taraftarlar yarı finalde elenmelerine çok üzülmemelidir. Bunu bir başlangıç kabul edip takımdan daha iyisini beklemelidir. 

Yorumlar
TREND HABERLER