BURSASPOR

Bursa'dan şok iddia! İbrahim Yazıcı'yı FETÖ öldürdü

Bursaspor'un 2010 yılında elde ettiği şampiyonluğunun baş mimarlarından birisi Başkan İbrahim Yazıcı'yı FETÖ'nün ölüme gönderdiği iddia edildi..

Bursa'dan şok iddia! İbrahim Yazıcı'yı FETÖ öldürdü

Türk futboluna 5. Büyük kavramını kazandıran Bursaspor'un eski başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatı herkesi üzmüştü.

Kulübün eski yöneticilerinden olan Avukat Öztürk Yazıcı, "Başkanımız ve yönetim kurulumuz FETÖ baskısına boyun eğmediğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı." ifadelerini kullanırken İbrahim Yazıcı'nın ölümünde de FETÖ'nün sorumluluğu olduğunu söyledi. İşte o ifadeler.

"ŞAMPİYON OLUNCA FETÖ BİZE SARDI"

"Biz 2010 yılında şampiyon olduk. Büyük bir başarı elde ettik. FETÖ o dönemde bize yanaşmaya çalıştı. İbrahim Yazıcı'yı içlerine çekmeye çalıştılar. Yazıcı ise hiçbir zaman onlara yanaşmadı. Ardından da başta başkanımız İbrahim Yazıcı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimiz üzerinde müthiş bir baskı kurulmaya başlandı."

"PARAMIZI ONLARIN BANKASINA YATIRMADIK"

"Şampiyon olunca Bursaspor'un mali imkanları da büyümüştü. Paramızı FETÖ'nün bankalarından birine yatırmamız istendi. Yatırmadık. Başka bir bankaya yatırdık. Başkan ve biz FETÖ'ye yaklaşmayınca baskı giderek arttı. Başkanımız bu konuyu teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'a aktardı. Sağlam medeni, dürüst ve samimi adamdır. Yardımcı olmaya çalıştı ama demek ki başaramadı. Baskıları sürdü."

"TUTUKLANMAMI İSTEDİLER"

"Ben iki kez gözaltına alındım. Birinde savcı beni dinlemeden, savunmamı yapamadan tutuklanmam istemiyle mahkemeye sevk etti, serbest kaldım. Sonra yine gözaltına aldılar, yine serbest kaldım. Rahmetli başkanı ve beraberinde ikinci başkan Haluk Özkıyıcı, eski ikinci başkan Osman Çelik, kulüp genel müdürü Osman Nuri Biçer nöbetçi mahkemede tutuklandılar. 3-4 gün sonra üst mahkemeye itiraz ettik, serbest kaldılar."

İbrahim Yazıcı'nın ismi yaşatılacak

"İSİM BENZERLİĞİNDEN GÖZALTINA ALDILAR"

"İstanbul'da İbrahim Yazıcı diye biri aranıyormuş. Sözde yanlışlıkla isim benzerliği nedeniyle başkanımızı Bursa'da helikopterden iner inmez göz altına aldılar. O Emniyet Müdürü için şu anda FETÖ operasyonunda hakkında işlem yapılıyor. İbrahim Yazıcı serbest kalınca bunlardan şikayetçi olmadı. 'Teşkilat bunlar, uğraşılmaz.' dedi."

"HERKES GÖZALTINA ALINDI"

"O gün Bursaspor'a operasyon yapılırken görevde olan kim varsa şu an gözaltında. Bursa Valisi, Bursa Emniyet Müdürü, Başsavcısı ve bize operasyonu yapan savcıyla, hakim, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındılar. Haklarında soruşturma açıldı. Bu isimlere FETÖ operasyonu kapsamında haklarında işlem uygulanmasında Bursaspor'a yaptıkları operasyonun büyük payı var."

"BAŞKANIMIZIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLULAR"

"Bize atılan suçlamalar arasında en büyük iddiayı anlatayım, durumu anlayın. Bursaspor TV'yi kurmak istiyoruz ama dernek statüsünde olduğumuz için yapamıyoruz. Şirket kurmamız ve 300 bin TL sermaye koymamız gerekiyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın televizyonlarının nasıl kurulduğunu öğrendik, model aldık. Dernekler kanununa göre kulüp televizyonlarının resmi bağı yoktur. Neyse biz şirketi oluşturduk, 5 arkadaşımıza resmi kayıtlar üzerinden 60'ar bin TL para yatırdık. Bu arkadaşlarımız da paraları anonim şirkete Bursaspor TV'nin kurulması için verdiler. Dernekler masası savcısına soruşturma açtıramadılar. Bu FETÖ'cüler dosyayı Dernekler Savcılığı'ndan alıp kendileri bize soruşturma açtılar. Gerekçe zimmet. Burada suç olmadıklarını bildikleri halde bizi yargıladılar. İbrahim Yazıcı'nın ölümünden sorumlular."

"SÜREKLİ BAŞKAN ÜZERİNDE BASKI KURDULAR"

Bursaspor'un eski yöneticilerinden olan Öztürk Yazıcı, "İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulumuz FETÖ baskısına boyun eğmediğimiz için başımıza gelmeyen kalmadı, başkanımızın ölümünden de FETÖ sorumlu." diyerek Futbol Arena sitesine şöyle konuştu:

Ertuğrul Sağlam'dan çok sert FETÖ açıklaması

"Üzerimizde her gün büyük baskı kurdular. Rahmetli İbrahim Yazıcı kalp hastasıydı. İstanbul'daki evine baskın yaptılar. Aracını takip ettiler. Sonunda da 2011'in Haziran ayında tutukladılar. Bursaspor şampiyon olduktan sonra kulübe hakim olmak istediler. Başaramayınca her yolu denediler. İşte bu baskı kurulan süreçte İbrahim Yazıcı'yı kaybettik. O vefat edince biz de ayrıldık zaten."

"BİLEĞİMİZİN HAKKIYLA"

"Bursaspor'u FETÖ'nün şampiyon yaptığını söylemek deli saçması. Biz o zaman takım, şehir, yönetim büyük bir kenetlenme içerisindeydik. Bileğimizin hakkıyla şampiyon olduk. Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenemeyince biz şampiyon olduk. O zaman şampiyonluk için çok çetin yollardan geçtik."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER