GALATASARAY

Bursaspor-Galatasaray maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 29. haftasında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, rakibini 5-0 yenerek Avrupa'ya katılma yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Bursaspor-Galatasaray maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, Bursaspor'u 5-0'lık skorla mağlup etti.

İLK YARIYA BRUMA DAMGA VURDU

Maça çok hızlı başlayan Galatasaray, Bruma'nın 5. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra baskısını artıran sarı-kırmızılı ekip önce Yasin, sonra Sabri ile ikinci gole yaklaştı ancak Bursaspor savunması topu çizgiden çıkardı.

Galatasaray ilk yarının sonunda farkı Bruma'yla bir gol daha buldu. Ceza sahası üzerinde Podolski ile duvar pası yapan Bruma, ceza sahasında düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. İlk yarı bu golle 2-0 sona erdi.

Bursaspor-Galatasaray maçından kareler

CİMBOM FARKA GİTTİ

İkinci yarıda da oyunun hakimi olan taraf Galatasaray'dı. Mücadelenin 57. dakikasında Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta Ahmet Çalık kafayla topu üçüncü kez Bursaspor ağlarına gönderdi.

Bu golden 3 dakika sonra yine Sneijder'in asistinde kaleciyle karşı karşıya kalan Podolski maçı 4-0'a getirdi.

Mücadelenin kalan bölümünde birçok fırsat yakalayan Galatasaray'da son sözü Yasin Öztekin söyledi. 89. dakikada ceza sahasında iki rakibinden kurtulan Yasin dar açıdan yaptığı vuruşla skoru 5-0 yaptı. Karşılaşma bu golle 5-0 sona erdi.

AVRUPA YARIŞININ İÇİNDE KALDI

Avrupa kupalarına katılma yolunda son derece önemli olan maçta Bursaspor'u farklı yenen Galatasaray, puanını 52'ye çıkardı, Bursaspor ise 35 puanda kaldı.

BURSASPOR: 0 - 5 :GALATASARAY

Maç Sonu: Hakem Halis Özkahya maçı bitiren düdüğü çaldı. Bursaspor 0-5 Galatasaray

90+1. dakika: Bruma'ya gönderilen topu kalesinden çıkan Harun uzaklaştırdı.

90. dakika: Yasin'in pozisyonunda yerde kalan Şamil'in itirazları üzerine hakem Şamil'e sarı kart gösterdi. Maçın sonuna 1 dakika ilave edildi.

89. dakika: GOL! Bursaspor ceza sahasına yapılan ortada Eren dokunamadı, Yasin Şamil'le girdiği mücadeleyi kazandı çaprazdan sert vurdu ve farkı 5'e çıkaran golü kaydetti.

88. dakika: Sabri'nin sağ kanattan Eren'i düşünerek yaptığı ortaya Şamil kafa vurarak topu taca gönderdi. Sabri bir kez daha ortaladı bu kez Eren ayağını uzatarak topa vurdu kaleci bu pozisyonda başarılı oldu.

87. dakika: Bursaspor'da John'un sağ kanattan arka direğe doğru yaptığı ortayı Sabri göğsüyle kaleci Muslera'ya bıraktı.

86. dakika: Bruma'nın sol kanattan ceza sahası içine girip geriye çıkardığı topta Sneijder şutunu çekti, kaleye giden topu araya giren savunma topuğuyla çıakrdı.

85. dakika: Eren Derdiyok'un gönderdiği topu kontrol eden Bruma sol kanatta ofsaytta kaldı.

84. dakika: Bursaspor'un sol kanattan getirdiği topu araya girerek alan Sabri hızlı bir şekilde rakip yarı alana geçip Eren'e göndermek istedi., savunmanın müdahalesiyle top kaleci Harun'a gitti.

83. dakika: Bursaspor taraftarları tepki olarak takımlarının paslaşmalarında 'oley' çekiyor.

82. dakika: Batalla'nın sağ kanada göndermek istediği pasta araya giren Carole topu kontrol etmek isterken eline çarptı. Bursaspor oyuna başlayacak.

81. dakika: Josue'nin sağ kanattaki Yasin'e gönderdiği topu Sercan araya girerek kafasıyla kaleci Harun'a yolladı.

80. dakika: Bursaspor'da Stancu'nun yerine Sercan Yıldırım oyuna giren son isim oldu.

79. dakika: Lukas Podolski kenara gelirken Eren Derdiyok oyuna giriyor. Galatasaray hücumunda ceza sahası içine giren Sabri ofsaytta kaldı.

78. dakika: Galatasaray'da Eren Derdiyok oyuna girmek için hazırlanıyor. Kubilay yerde kaldı, Ahmet'in yaptığı hareket faul.

77. dakika: Yasin'in sol kanada gönderdiği topu alan Bruma rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi, Ertuğrul'un savunmasında şutunu çeken Bruma çerçeveyi göremedi.

76. dakika: Galatasaray oyunun bu bölümünde sağ kanadı kullanıyor. Yasin'le hücum geliştiriyor misafir ekip.

75. dakika: Galatasaray tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanıyor. Sneijder'in vuruşunda top barajdan döndü. Gelişen bir başka hücumda Yasin sağ kanattan çizgiye indi, içeri çıkardığı topu savunma uzaklaştırdı.

74. dakika: Batalla'nın Yasin'i düşürdüğü pozisyonda hakem serbest vuruş kararı verdi.

73. dakika: Jorquera'nın savunmanın arkasında gönderdiği topu alan Batalla ceza sahasına girdi fakat yardımcı hakemin bayrağı havada. Batalla bu pozisyonda ofsaytta kalan isim.

72. dakika: 4-0'lık skorun verdiği rahatlıkla Galatasaray tribünleri takımları lehine tezahüratlar yapıyor.

71. dakika: Ender gelişen Bursaspor hücumunda ceza sahasına giren Batalla'nın topu gönderdiği noktada kimse yok.

70. dakika: Maçın bitmesine en az 20 dakika var ama iki takım da maç bitse de gitsek modunda bir oyun sergiliyor. Galatasaray'ın 4. golünden sonra iki takım da sonucu kabullenmiş bir görüntü sergiliyor.

69. dakika: Galatasaray savunmasında Ahmet Çalık kalecisi Muslera'ya döndü, Muslera da Hakan Balta'ya topu gönderdi. Sarı kırmızılılar top çeviriyor.

68. dakika: Sneijder'in ceza sahasına yakın noktadan yaptığı sert vuruş yaklaşık 1 metre farkla yandan auta gitti.

67. dakika: Galatasaray'da orta sahada iki değişiklik yapıldı. Sarı kırmızılıların maçtaki 4-0'lık üstünlüğü sürüyor.

66. dakika: Galatasaray'da Tolga Ciğerci'nin yerine Josue , Selçuk İnan'ın yerine de de Jong oyuna giriyor.

65. dakika: Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yeşil beyazlı tribünlerin tepkisi ve yönetimi istifaya davet eden protestoları sürüyor.

64. dakika: Ender gelişen Bursaspor hücumunda sağ kanattan içeri yapılan ortaya Galatasaray savunması vurdu.

63. dakika: Bursaspor 4. golden sonra iyice kapandı, Galatasaray baskısını arttırdı ve oyun tek kale maç şeklini aldı.

62. dakika: Yasin'in pasında Sneijder topa hamle yapmak üzereyken ofsayt bayrağı kaldırıldı. Hakem, pastan önce Yasin'in ofsaytta olduğunu söyledi.

61. dakika: Podolski ceza sahasına girerken vurduğu topu kaleci Harun'un sağından ağlarla buluşturdu.

60. dakika: GOL! Galatasaray orta sahasında Sneijder, defansın arkasında kaçan Podolski'ye muhteşem bir pas verdi. Alman yıldız ceza sahasına girerken vurdu ve farkı 4'e çıkardı.

59. dakika: Galatasaray etkili oyununu sürdürüyor. Maçta fark açılacak gibi görünüyor.

58. dakika: Maçın ilk devresinde Faty ile girdiği mücadelede başına darbe alan Ahmet bu golde güzel bir kafa vuruşu yaptı.

57. dakika: GOL! Sneijder'in içeri doğru ortaladığı topa arka direkte müsait pozisyonda vuran Ahmet Çalık takımını 3 farklı üstünlüğe taşıdı.

56. dakika: Bursaspor'da Kubilay'ın hızlı bir şekilde çıkardığı topla sol kanatta buluşup ceza sahası içine giren Stancu'nun şutu kaleci Muslera'da kaldı. Galatasaray Sneijder'le sağ çaprazdan serbest vuruş kullanacak.

55. dakika: Bruma'nın sağ kanada taşıyarak içeri doğru ortaladığı topa Bursaspor savunmasının ters vuruşu sonrasında top kornere gitti.

54. dakika: Galatasaray sol kanattan gelmeye çalışıyor. Oyunun bu bölümünde sarı kırmızılılar topa sahip oluyor.

53. dakika: Selçuk İnan'ın uzaktan sert şutunda top auta gitti.

52. dakika: Bursaspor ceza sahası içinde Yasin'e atılan topu kalesinden çıkan Harun kontrol etti.

51. dakika: Sağ kanattaki Sabri'nin soldaki Bruma'ya göndermek istediği topu savunmada Ertuğrul göğsüyle kalecisi Harun'a verdi.

50. dakika: Bursasporlu oyuncuların kendi yarı alanından hücuma çıkarken kaptırdığı topu alan Sneijder'e faul yapıldı.

49. dakika: Yasin'in sağ kanattaki Sabri'ye verip içeri kaçtığı pozisyonda Sabri topu Yasin'le buluşturamadı. Araya giren savunma tehlikeyi önledi.

48. dakika: Jorquera'nın sol kanattaki Onur'a verdiği pas sonrasında ceza sahasına gönderilen topu Tolga kafayla uzaklaştırdı.

47. dakika: Sağ kanattan Bursasporlu Joshua John'un getirip ortaladığı topa ceza sahası içinde kimse dokunamadı, top taca çıktı.

46. dakika: Mert Örnek'in yerine Kubilay Kanatsızkuş oyuna dahil oldu. Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla ikinci devre başladı. Bursaspor'un başlama vuruşundan sonra topu kapan Galatasaraylı oyuncuları defanstan kısa paslarla hücuma çıkıyor.

Devre Arası: Maçın ilk devresi 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

45+3. dakika: Faty'nin yerine de oyuna Jorquera girdi.

45+2. dakika: Sol kanattan getirip içeri doğru girerek şutunu çeken John'un şutu üstten auta gitti.

45+1. dakika: Bursaspor'da Faty soyunma odasına gitti. Yayıncı kuruluşun bildirdiğine göre Faty 4. hakemden izin alarak içeri gitmiş. İlk devrenin sonuna 3 dakika ilave edildi.

45. dakika: GOL! Sol kanattan Bruma'nın getirip Podolski'yle yaptıpı ver-kaç sonrasında ceza sahasına giren Bruma şık bir gole daha imza atarak skoru 2-0'a getirdi. Bruma'nın bu golüyle birlikte Bursaspor tribünleri protestolara başladı. 

44. dakika: Faty bu hareketi sebebiyle sarı kart gördü. Ahmet Çalık'ın yaklaşık 2 dakika süren tedavisinin ardından maç devam ediyor.

43. dakika: Faty'nin 'uçan tekme' olarak tanımlanan bu hareketi sonrasında iki oyuncu da yerde kaldı.

42. dakika: Bursaspor hücumunda Faty ayağını fazla havadan kaldırdı, Ahmet Çalık'ın yüzüne gelen tekme sonrasında Ahmet yerde kaldı.

41. dakika: Galatasaray hücumunda topu kapan Bursasporlular ilerideki Stancu'ya gönderdi, kalesinden çıkan Muslera topu taca gönderdi.

40. dakika: Galatasaray'ın savunmasına kadar dönerek top yapması Bursaspor tribünlerinin tepkisini çekti. Yeşil beyazlılar oyunu ve mücadeleyi ıslıklıyor.

39. dakika: İsabetli şutlar: Bursaspor 0/2 - Galatasaray 2/9

38. dakika: Topla oynama: Bursaspor %27 - Galatasaray % 73

37. dakika: Sol kanatta Bruma, Merter'i çalımlamak isterken top taca çıktı. Galatasaray taç atışıyla oyuna başlayacak.

36. dakika: Sabri geride kalan 35 dakikada Galatasaray adına Bruma'yla birlikte en etkili isimler olarak dikkat çekiyor. Orta sahada Batalla'ya kayarak sert bir müdahale yapan Tolga sarı kart gördü.

35. dakika: Sabri'nin orta sahadan sol kanatta ileri doğru kaçan Podolski'ye gönderdiği muhteşem pasa gelişine vuran Podolski çerçeveyi bulamadı.

34. dakika: Bruma'nın sol kanattan sağdaki Yasin'e attığı hızlı topup tutan Yasin ceza sahasına girmek istedi başarılı olamadı, dönen topta Sabri'nin topuna müdahale eden Şamil topu kornere attı. Maçın 34. dakikasında ilk korneri kullanan Galatasaray'da Selçuk İnan boş pozisyonda kafayı vurdu top yandan auta gitti.

33. dakika: Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından sert şutu yandan auta gitti.

32. dakika: Maçın geride kalan 31 dakikalık bölümünde Galatasaray hep sol kanadı kullandı. Sarı kırmızılılar yalnızca bir kez sağ kanattan Yasin'le geldi. Maçın 5. dakikasındaki o pozisyon da gol oldu.

31. dakika: Galatasaray'ın sol kanattan getirip içeri ortaladığı topa iyi yükselerek vuran Podolski'nin şutu auta gitti.

30. dakika: Sağ kanattan çizgiye inen Aziz Behich'in ortasına arka direkte kimse dokunamayınca Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

29. dakika: Bursaspor hücumunda Galatasaraylı Carole topu taca gönderdi.

28. dakika: Bruma bir kez daha ceza sahasına girdi, Bursaspor savunmasında Ertuğrul'un uzaklaştırmak istediği top eline çarptı fakat hakem pozisyonu süzemedi.

27. dakika: Galatasaray rakip kalede bir dakika içinde 3 net pozisyon buldu ama top bir türlü çizgiden içeri geçmedi. Bursaspor savunması oldukça başarılıydı.

26. dakika: Bursaspor defansından seken topu alan Sabri sol ayağıyla çok sert vurdu, kaleci kurtardı. Galatasaraylı Sabri bir kez daha topla buluştu sağ kanatta rakibini çalımayarak ceza sahası içine girip ortaladı bu kez savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

25. dakika: Bruma getirdiği topla ceza sahasına girip şutunu çekti savunmadan döndü.

24. dakika: Bruma sol kanattan atak geliştirmeye çalışıyor

23. dakika: Maçın başındaki heyecan ve coşkulu oyun iki ekip adına da yerini keyifsiz bir mücadeleye bıraktı. Bursaspor'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Faty'nin içeri gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.

22. dakika: Bursaspor sol kanattan ilerlemeye çalışırken Galatasaray savunması müdahale ederek tehlikeyi önledi.

21. dakika: Faul: Bursaspor 1 / Galatasaray 4

20. dakika: Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Sarı kırmızılılar hızlı başladığı maçta biraz daha durgun bir görüntü sergilemeye başlarken,i Bursaspor da rakibine durgunluk konusunda eşlik ediyor.

19. dakika: Bruma'nın sol kanattan içeri yaptığı ortayı alan Podolski dönerek vurmak istedi ama başarılı olamadı.

18. dakika: Galatasaray savunması hücuma çıkarken kaptırdı, Bursasporlu oyuncular ceza sahasına girerken Faty topu kaptırdı.

17. dakika: Galatasaray sol kanattan Bruma'yla geliyor, Bruma'nın savunmayı çalımlaya çalıştığı pozisyonda defanstan seken top Bruma'ya çarpıp taca gitti.

15. dakika: Tudor kenarda oyuncularını sık sık uyarıyor. İlk golün şokunu üzerinden atan Bursaspor zaman zaman etkili hücumlar geliştiriyor.

14. dakika: Bursaspor'da Merter - Onur paslaşmasının ardından ilerideki Stancu'ya gönderilen topu savunma taca attı. Taç atışından gelen topu alan Stancu ceza sahası içinde sol çaprazdan şutunu çekti, top az farkla üstten auta gitti.

13. dakika: Harun'un kalesinden uzun gönderdiği topu Carole, kalecisi Muslera'ya gönderdi.

12. dakika: Ön alanda Bursaspor baskısı sebebiyle Galatasaray daha temkinli oynuyor. Savunmadan top çıkarmakta zorlanıyor sarı kırmızılılar.

11. dakika: Galatasaray Sneijder - Bruma ikilisiyle tehlikeli olmaya çalışıyor. Fakat ilk golün ardından Bursaspor savunması başarılı bir görüntü sergiliyor.

10. dakika: Sol kanattan Carole ceza sahasına girerken savunmanın müdahalesiyle top Bursaspor'un oldu.

9. dakika: Ev sahibi ekip maçın başında oyunu biraz daha geride karşılıyordu. Galatasaray hazırlık paslarıyla oyun kurmaya çalışıyor.

8. dakika: Galatasaray üst üste bulduğu pozisyonlarla bir anda 2-0'ı yakalayabilirdi ancak Bursaspor savunması izin vermedi. Maç oldukça hızlı başladı. Bursaspor da golden sonra ileri doğru çıkmaya başladı.

7. dakika: Golün santrasında kaptığı topla ilerleyen Yasin, ceza sahasına girerken kalesinden açılan Harun'un üzerinden aşırtma gönderdiği topu Aziz Behich çizgiden çıkardı.

6. dakika: GOL! Bruma sol kanattan aldığı topla ceza sahasına çalımlarla girdi, Bruma'nın şutu Ertuğrul'un ayağına çarparak kaleci Harun'u yanılttı ve top ağlarla buluştu. Galatasaray çok hızlı başladığı maçta 1-0 öne geçiyor.

5. dakika: Bursaspor savunmadan uzun toplarla Stancu'yu topla buluşturmaya çalışıyor fakat henüz başarılı olamadılar. Yasin'le gelişen Galatasaray atağında sol kanattan top taca çıktı

4. dakika: Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder 11 resmi maçta Bursaspor'a gol attı. Bu akşamki maçta da konuk ekibin en tehlikeli ismi Hollandalı oyuncusu...

3. dakika: Bursa'da tribünlerin büyük bir bölümünde boşluklar dikkat çekiyor.

2. dakika: Galatasaray kendi yarı alanından kısa paslarla çıkmaya çalışıyor.

1. dakika: Galatasaray'da Sneijder'in vuruşuyla birlikte zorlu mücadele başladı. Maçın ilk atağını Galatasaray geliştirdi. Sarı kırmızılıların sağ kanattan getirip içeri ortaladığı topu savunma uzaklaştırdı.

Maçtan Önce: Gaziantepspor'un hayatını kaybeden futbolcusu Rajtoral için saygı duruşu yapılıyor. Bursa'da büyük bir coşkuyla İstiklal Marşımız okunuyor!..

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER