SÜPER LİG

Bursaspor'a şampiyon hoca geliyor!

Bursaspor'da bugün başlayan teknik direktör arayışlarında bir isim öne çıkıyor.

Bursaspor'a şampiyon hoca geliyor!

Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam'ın görevinden ayrılmasının ardından yeşil beyazlı kulübün teknik direktör arayışları sürüyor.

Kulübün yönetim kurulunun aldığı kararla belirlenen kişilere teklifler götüren Bursaspor'da teknik direktörlük koltuğuna aday olan son isim Murat Yakın.

KOLTUĞA 3 ADAY

Bursaspor yönetimi, Özlüce Tesisleri'nde yapılan yönetim kurulu toplantısında bir süre önce Galatasaray'dan ayrılan tecrübeli çalıştırıcı Hamza Hamzaoğlu, Ersun Yanal ve geçtiğimiz sezon Spartak Moskova'yı çalıştıran Murat Yakın'ı gündemine aldı.

Fenerbahçe Serdar Aziz'e teklif yaptı mı?

MURAT YAKIN İSMİ ÖN PLANDA

Yeşil-beyazlı yönetimin yapılan toplantıda bir dönem İsviçre Milli Takımı’nın ve Fenerbahçe’nin formasını giyen ve geçtiğimiz sezon Rus ekibi Spartak Moskova'yı çalıştıran Türk asıllı teknik adam Murat Yakın isminde yoğunlaştığı öğrenildi. Başkan Recep Bölükbaşı'nın 41 yaşındaki teknik adam ile temasa geçtiği ve görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Yakın'ın geçtiğimiz sezon çalıştırdığı Spartak Moskova, ligi 44 puanla 6. sırada tamamlamıştı.

İkinci Ertuğrul Sağlam dönemi kısa sürdü

BASEL'E 2 ŞAMPİYONLUK YAŞATTI

Kariyerinde 4 takım çalıştıran Yakın, 2009-2001 sezonları arasında İsviçre'nin Thun ve 2011-2012 sezonlarında Luzern takımlarını çalıştırdı.

Ardından 2012-2013 sezonunda Basel'in başına geçen geçen genç teknik adam, görevde kaldığı 2 sezon boyunca İsviçre ekibi ile 2 lig şampiyonluğu yaşadı. Basel'e UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı da yaşatan Yakın, geçtiğimiz sezonun başında ise Spartak Moskova'nın yolunu tuttu.

Levanteli futbolcular saç baş yoldurttu

MOSKOVA EKİBİNDE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

41 yaşındaki çalıştırıcı, Rus ekibi ile geçen sezon çıktığı maçlarda 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 galibiyet elde ederek ligi 6. sırada tamamladı.

212 MAÇTA 97 GALİBİYET

Teknik direktörlük kariyerinde 212 maça çıkan Murat Yakın, bu karşılaşmalarda 97 galibiyet, 69 beraberlik ve 46 mağlubiyet elde etti. 1,70 puan ortalaması elde eden Yakın, yüzde 46'lık galibiyet oranı yakaladı.

Yorumlar
TREND HABERLER