BURSASPOR

Bursaspor’da herkes golcü

Süper Lig’de geride kalan 11 haftada attığı 22 golle ligin en golcü takımları arasında yer alan Bursaspor’da, toplam 9 farklı isim gol sevinci yaşadı.

Bursaspor’da herkes golcü
Süper Lig’de 11 haftada 17 puan toplayan yeşil-beyazlı ekip, rakip fileleri 22 kez havalandırarak ligin en golcü takımları arasında yer almayı başardı. Bursaspor’da atılan 22 golde 9 farklı oyuncunun imzası bulunurken, skora en çok katkı sağlayan isim ise 4 gol, 3 asistlik performansıyla kaptan Batalla oldu.
 
Yeşil-beyazlı ekipte, Delarge ile Batalla 4’er gol, Aziz Behich ve Stancu 3’er gol, Agu, Ekong ve Kembo 2’şer gol, Ertuğrul Ersoy ile Badu ise 1’er golle takıma katkı sağladı.
Aziz Behich durdurulamıyor
 
Bursaspor'un 26 yaşınaki sol bek oyuncusu Aziz Behich, ligde çıktığı son 4 maçta 3 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
 
Yeşil-beyazlı ekip, Süper Lig’de dün karşılaştığı Kasımpaşa ile Aziz Behich’in ayağından son dakikalarda bulduğu golle sahadan beraberlikle ayrıldı. Bursaspor’un Avustralya kökenli Türk oyuncusu Aziz Behich, attığı kritik golle takımına 1 puanı getiren isim olurken, ligde çıktığı son 4 maçta ise rakip fileleri 3 kez havalandırmayı başardı. 26 yaşındaki oyuncu, Osmanlıspor ve Antalyaspor maçlarında da gol sevinci yaşamayı başarmıştı.
 
Sözleşmesi 2019 yılında sona eriyor
 
2013 yılında Avustralya'nın Melbourne Heart takımından transfer edilen Behich’in 2016 yılının mayıs ayında bitecek olan sözleşmesi, 3 Mart 2016 tarihinde 2019 yılına kadar uzatılmıştı. Yıllık yaklaşık 700 bin Euro garanti ücret alan Aziz, takımın son yıllardaki en istikrarlı isimleri arasında yer alıyor.
 
Takımın en istikrarlı isimlerinden
 
2014-2015 sezonunda 38 resmi maçta görev alan Aziz, 2015-2016 sezonunda ise 32 resmi müsabakada forma terletti. Geçen sezon ise lig ve kupada toplamda 34 kez forma giyen başarılı oyuncu, bu sezon ise 11 maçın tamamında sahada yer aldı.
 
Bursaspor'un bileği bükülmüyor
 
ursaspor, Süper Lig’de çıktığı son 4 maçta mağlubiyet yaşamadı. Bu maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandıran Timsah, kalesinde ise yalnızca 3 gol gördü.
 
Süper Lig’de dün deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa ile 2-0 geriye düştüğü mücadeleden son dakikalarda bulduğu gollerle 2-2’lik eşitlikle ayrılan yeşil-beyazlı ekip, puanını da 17’ye çıkardı. Ligde çıktığı son 4 maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Timsah, en son geçen sezonun 8'inci ve 11’inci haftaları arasında böyle bir seri yakalamıştı.
 
4 puan eksiğine rağmen güven veriyor
 
Geçen sezon Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Bursaspor, ilk 11 haftalık periyotta 21 puan toplarken, rakip fileleri ise 13 kez havalandırmıştı. Ancak oynanan oyun camiaya umut vermezken, Hamzaoğlu da taraftarlar tarafından yoğun şekilde eleştiriliyordu. Bu sezon ise 11 hafta sonunda 17 puan toplayan Timsah, geçen sezona göre 4 puan az toplamasına rağmen attığı 22 golle ve oynadığı oyunla camiayı geleceğe yönelik umutlandırdı. Fransız çalıştırıcı Paul Le Guen camianın güvenini kazanırken, ofansif futbol anlayışıyla da Bursaspor’a son yıllarda en çok gol attığı ilk 11 hafta performansını yaşattı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER