YEREL HABER

Buz Hokeyi Turnuvası Ankara'da

Minikler ve Yıldızlar Buz Hokeyi Turnuvası, 12-16 Haziran'da Ankara'daki Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Buz Pateni Tesisleri'nde yapılacak.

Buz Hokeyi Turnuvası Ankara'da
Miniklerde 2002-2006, yıldızlarda ise 1998-2002 doğumlu sporcuların mücadele edeceği organizasyona Ankara, Kocaeli, İstanbul ve Erzurum'daki bölgesel turnuvalarda dereceye giren kulüpler ile Malatya'da oynanacak eleme maçının ardından bir takım daha katılacak. İzleyiciler karşılaşmaları ücretsiz takip edebilecek.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Türkiye'de buz hokeyinin her geçen gün daha da yaygın hale geldiğini belirterek, ''Artık aileler küçük yaşlarda çocuklarını buz hokeyi ile tanıştırıyor'' dedi.

Buz hokeyi malzemelerinin sakatlanma riskini çok aza indirmesi ve çalışmaların tecrübeli antrenörler eşliğinde yapılmasının, velilerin çocuklarını buz hokeyi kurslarına getirmelerinde etkili olduğunu kaydeden Duman, ''Takım sporlarının çocuk gelişimindeki olumlu katkısı, ailelerin en önemli tercih nedeni oluyor'' diye konuştu. Duman, 5.5 yaşındaki oğlunun da buz hokeyiyle 3.5 yaşında tanıştığını söyledi.

-Çocuklara sporu sevdirmek-
Duman, turnuvalarla çocuklara sporu sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Çocukların spor yaparken eğlenmelerini ve buz hokeyinden keyif almalarını sağlamak istediklerini kaydeden Duman, şöyle devam etti:
''Miniklerin maçları tam bir şölen havasında geçiyor. Buz hokeyi denildiğinde pek çok kişinin aklına bunun bir erkek sporu olduğu geliyor. Minik ve yıldız takımlarımızda hem kızlar, hem erkekler aynı takımda yer alıyor. Her geçen gün de kız hokeycilerimizin sayısı artıyor. Bu çocuklar sayesinde buz hokeyi altyapısının sağlam temeller üzerine kurulacağına ve aralarından ileride milli takımlarda mücadele edecek çok başarılı sporcu çıkacağına gönülden inanıyorum.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER