TENİS

Çağla Büyükakçay ABD Açık'ta sahne alıyor

İlk kez 1881 yılında düzenlenen, sezonun dördüncü ve son grand slam tenis turnuvası ABD Açık yarın başlıyor.

Çağla Büyükakçay ABD Açık'ta sahne alıyor

İlk kez 1881 yılında düzenlenen, sezonun dördüncü ve son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın ana tablo maçları, yarın TSİ 18.00'de ABD'nin New York kentinde başlayacak.

Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve Wimbledon ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan ABD Açık, bu yıl 29 Ağustos-11 Eylül tarihlerinde 136. kez organize edilecek.

ABD Açık'ta bu yıl toplam 46 milyon 303 bin 400 dolar ödül dağıtılacak. Turnuvanın, 10 Eylül'de yapılacak tek kadınlar ve 11 Eylül'de oynanacak tek erkekler finalini kazananlara 3,5 milyon dolar para ödülü verilecek.

Bu yıl Roland Garros'da 2. tura yükselerek "bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan" ve "bir grand slam turnuvasında maç kazanan" ilk Türk kadın tenisçi unvanlarını alan Çağla Büyükakçay, turnuvaya ana tablodan katılacak.

Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk tenisçi olan 26 yaşındaki sporcu, Fransa Açık ve Wimbledon'dan sonra kariyerinin 3'üncü grand slam deneyimini yaşayacak.

Nisan ayında, toprak zeminde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ı kazanarak WTA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olan dünya 67 numarası Çağla Büyükakçay, ilk turda dünya sıralamasının 74. basamağındaki ABD'li Irina Falconi ile karşılaşacak.

Serena Williams tarihe geçmenin peşinde

Kariyerinin tek grand slam şampiyonluğunu geçen yıl ABD Açık'ta elde eden Flavia Pennetta'nın, aktif kariyerine son verdiği için unvanını koruyamayacağı tek kadınlarda gözler, dünya 1 numarası Serena Williams'ta olacak.

İpek Soylu Amerika Açık'a veda etti

Yılın ilk 2 grand slam turnuvasını finalde kaybeden, Wimbledon'da ise zafere ulaşan Williams, hem 23. grand slam şampiyonluğu hem de 18 Şubat 2013'ten bu yana ilk sırada bulunduğu dünya sıralamasının zirvesinde kalabilmek için korta çıkacak.

ABD Açık'ın 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 ve 2014 şampiyonu 34 yaşındaki Williams, bir kez daha mutlu sona ulaşması durumunda, 22 şampiyonlukla Steffi Graf ile paylaştığı "açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi" unvanını, tek başına ele geçirecek. En fazla grand slam kazananlar listesinin 24 zaferle zirvesinde yer alan Margaret Court'a da bir adım daha yaklaşacak.

Novak Djokovic kötü gidişe "dur" demek istiyor

Sezonun ilk 2 grand slam turnuvasını kazandıktan sonra Wimbledon'a 3'üncü, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na ise ilk turda veda eden tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 2016'yı şampiyonlukla kapatmak peşinde.

İlk maçını eski dünya 14'üncüsü Jerzy Janowicz ile yapacak 2011 ve 2015 şampiyonu Djokovic, 2. turda yüksek ihtimalle bu yıl Monte Carlo Masters'ta yenildiği Jiri Vesely ile karşılaşacak.

Federer, Berdych ve Azarenka katılamayacak

Erkeklerde dünya sıralamasının 4. basamağındaki İsviçreli Roger Federer ve dünya 8'incisi Çek Tomas Berdych, kadınlarda ise dünya 7 numarası Belaruslu Victoria Azarenka, 2016 ABD Açık'ta oynayamayacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER