TENİS

Çağla Büyükakçay nefis başladı

Fransa Açık'ta tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden oyunculardan Çağla Büyükaçay, Bulgar Elitsa Kostova'yı yenerek elemelerde 2. tura yükseldi.

Çağla Büyükakçay nefis başladı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden oyunculardan Çağla Büyükaçay, Bulgar Elitsa Kostova'yı 2-0 yenerek elemelerde 2. tura yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasındaki tek  kadınlar elemeleri ilk tur maçında, dünya sıralamasının 85. basamağındaki Çağla  Büyükakçay, dünya 205 numarası Bulgar Elitsa Kostova ile karşılaştı. Büyükakçay,  sahadan 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 galip ayrılarak adını 2. tura yazdırdı.

Büyükakçay, elemelerin 2. turunda Petra Martic-Hiroko Kuwata maçının  galibiyle karşı karşıya gelecek.

Maç sonrası konuşan Çağla, rakibine karşı favori  gösterildiğini ancak hiçbir maçın kolay olmadığını ifade ederek, "İyi başlamak  çok önemliydi çünkü Roland Garros en iyilerin oynadığı bir turnuva." dedi.

Roger Federer'den acı itiraf!


TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda kazandığı şampiyonluk  sonrası turnuvaya yüksek moralle geldiğini söyleyen Çağla, "İstanbul'da çok iyi  bir hafta geçirdik. Şampiyonluktan sonra burada açıkçası korta çıkmak kolay değil  çünkü üzerinizde belli bir beklenti oluyor." diye konuştu.

Hedefinin ana tabloda yer almak olduğunun altını çizen 26 yaşındaki  milli sporcu, turnuvada mücadele eden diğer Türk tenisçiler Marsel İlhan ve İpek  Soylu'nun da elemelerde ilk turu geçtiğinin hatırlatılması üzerine "Birimiz  kazandıkça hepimiz mutlu oluyoruz. Hepimizin ilk turu geçmesi çok güzel bir  gelişme. İnşallah hep beraber ana tabloya geçebiliriz." ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER