DÜNYADAN FUTBOL

Caminero'nun başı dertte

Atletico Madrid'de, kulübün sportif direktörü Jose Luis Perez Caminero, kara para aklamayla ilgili bir davada yargılanacak.

Caminero'nun başı dertte
Milli futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nu kadrosunda bulunduran Atletico Madrid'de, kulübün sportif direktörü Jose Luis Perez Caminero, kara para aklamayla ilgili bir davada yargılanacak.
 
 
Madrid'in Majadahonda bölgesinde görülen davada, Meksikalı ve Kolombiyalı iki örgütün, uyuşturucu kaçakçılığından kazandıkları iddia edilen kara parayı aklamasına Caminero'nun da yardımcı olduğuna ilişkin deliller bulunduğu bildirildi.

Caminero'nun bu suç örgütüyle bağlantısı olduğu ve 2008-2009 yıllarında 3 kişiyle birlikte Madrid'den Valladolid kentindeki bir banka şubesine kara para taşıdığı öne sürüldü. Yaklaşık 60 milyon avro kara para akladığı tahmin edilen suç örgütünün, Madrid'deki bir kuyumcuyu merkez olarak kullandığı ve burada topladığı kara parayı farklı yollardan Meksika veya Kolombiya'ya gönderdiği ya da İspanya'da mülk aldığı bildirildi. Polis kayıtlarına göre, Caminero da 22 Eylül 2008'de bu kuyumcuda görüldü.

Valladolid ve Atletico Madrid takımlarının eski futbolcusu Caminero, 8 Haziran 2009 tarihinde diğer sanıklarla birlikte içinde 58 bin 500 avro para olan bir arabada yakalanmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER