YEREL HABER

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçtiler

Çanakkale'de Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Boğazı Yüzerek Geçme Yarışması' bu yıl 30'uncu kez yapıldı.

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçtiler

Avrupa yakasındaki Eceabat sahilinden denize girerek start alan yüzücüler, 3.5 millik parkuru Anadolu yakasındaki Çimenlik Kalesi İskelesi'nde tamamladı.

455 YÜZÜCÜ KATILDI

Çanakkale Rotary Kulübü'nün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle geleneksel olarak düzenlediği 'Boğazı Yüzerek Geçme Yarışması', bu yıl 30'uncu kez yapıldı. Yarışa 7'si engelli, 45'i yabancı 403'ü Türk toplam 455 yüzücü katıldı. Yarışa katılacaklar, feribotla startının verileceği Eceabat'e götürüldü. Burada sahilde toplanan yüzücüler için saat 10.00'da start verildi. Sporcular, derece elde edebilmek için kulaç atarken, kıyasıya bir yarış yaşandı.

Yüzme yarışında sporcuların güvenliği için Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve balıkçı tekneleri yüzücülere refakat etti. 3.5 millik parkurda yarışı tamamlama süresi 1.5 saat olarak belirlendi. Kuvvetli akıntı nedeniyle bazı yarışçılar zor anlar yaşadı.

Fenerbahçe 10 numara transferinde kararını verdi

BİRİNCİLİK ŞEHİTLERE HEDİYE

Yarışmada genel klasmanda birinciliğini 43 dakika 9 saniyelik derecesiyle Erge Can Gezmiş elde etti. 45 dakika 56 saniyelik derecesiyle Deniz Emre Gürlegen ikinci, 46 dakika 14 saniyelik derecesiyle Umut Ekin Erdem ise üçüncü oldu. Kadınlar genel klasmanında ise birinciliği Hazal Özer, ikinciliği Tuanna Akgül ve üçüncülüğü Buse Aygün kazandı. Yarışmanın engelliler kategorisinde de birinci İsmail Ayık, ikinci Ali Uzun ve üçüncü Ömer Kalay oldu. Yarışın birincisi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yüzücüsü Erge Can Gezmiş, Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışına ilk kez katıldığını söyledi. Gezmiş, "Bu zaferi, bugüne kadar şehit olan bütün askerlerimize adıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Kadınlar Genel Klasmanında birinci olan Çanakkale Belediyespor'un 15 yaşındaki yüzücüsü Hazal Özer ise birinci geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

UMARIM UZUN YILLAR DEVAM EDERİZ

Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emine Şengören Güzel, Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yarışı'nın 30'uncusunu düzenlemekten son derece gurur duyduklarını belirterek, "Umarım daha uzun yıllar devam ederiz. Çünkü toplumumuzun hoşgörü, dostluk, barış ve sevgiye çok ihtiyacı olduğu zamanlarda bu tür organizasyonlar daha büyük anlam kazanıyor. O yüzden bu yarışma büyük bir değerdir. Buna tüm kurumlarımızın daha fazla destek vermelerini arzı ediyoruz" dedi.

Yarışmayı bitiren tüm sporculara madalya dağıtılırken, dereceye girenlere ise ayrıca çeşitli ödüller verildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER