DİĞER HABERLER

Çanakkale Zaferi için organizasyon

Bisiklet sporcuları, 18 Mart'ta bisikletleriyle Konya'dan Çanakkale'ye gidecek..

Çanakkale Zaferi için organizasyon
Aralarında müfettiş, doktor, avukat, bankacı, ilk yardım uzmanı, öğretmen, öğrenci ve sporcuların bulunduğu grup 11 Mart Salı günü Konya'dan hareket edecek.

Grupta bulunan Milli Eğitim Müfettişi Sadi Bendeş, yaptığı açıklamada, Çanakkale Şehitlerine Saygı Turu'na 2009 yılında Antalya'dan Çanakkale'ye uzanan 900 kilometrelik yolu katederek başladıklarını belirtti.

Bendeş, 2014 yılında bu etkinliğin Konya-Çanakkale arasından yapılarak genişletilmesi fikrini ortaya attıklarını, bu teklifin kabul gördüğünü, Konya Büyükşehir Belediyesinin maddi ve manevi destekleriyle bu turu düzenleyeceklerini söyledi.

Bu ekipten ayrı olarak 16 Mart 2014 akşamı Konya'dan, Mevlana Bisiklet, İronman, Bisiklet Yarenleri ve Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyelerinden oluşan 30 kişinin de bisikletlerini bir otobüse koyarak Çanakkale'ye hareket edeceklerini anlatan Bendeş, 17 Mart sabahı Çanakkale otobüs terminalinde buluşup toplu olarak Çanakkale'ye giriş yapacaklarını vurguladı.

Çanakkale'de ecdadın düşmana kan kusturduğu toprakları gezeceklerini ifade eden Sadi Bendeş, ekibin; Konya, Afyon, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale güzergahını kullanacağını dile getirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER