ROPÖRTAJ

Caner Erkin hakemlerden dert yandı

Fenerbahçe'nin sol anahtarı Caner Erkin, Galatasaray derbisi öncesi konuştu.

Caner Erkin hakemlerden dert yandı
Fenerbahçe'nin bu sezon parlayan yıldızı olan Caner Erkin, Akşam 'ne oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.  
 
"Lig hiçbir zaman bitmez. Biz Trabzon ile başa baş gittiğimiz sezon onlar 2. devre 9 puan öndeydi. Onların arkasından gelip, şampiyon olduk. 9 puan 3 puanlı sistemde yüksek bir puan avantajı değil." 
 
Derbide Galatasaray'ın eksikleri olmasının kendilerini rahatlatmadığını belirten Caner, Mancini'nin ise Türkiye'deki derbi ortamını bilemeyeceğini dile getirdi.

"Derbilerde çok tatsız olaylar yaşanabiliyor. Melo, Meireles olayları gibi. Ersun Hoca'nın öfke kontrolü anlamında sizinle bir görüşmesi oldu mu?"
-Hocanın şu ana dek bir görüşmesi olmadı. Ama kendi açımdan söylersem biraz yani sahada agresif bir futbolcuyum. Dışarıda pek öyle değilimdir, beni tanıyanlar bilir. İçeride bazen kendimi kaybedebiliyorum. Hakeme bağırabiliyorum. Arkadaşlarıma bağırabiliyorum. Hatta hocaya bile sesimi yükselttiğim olabiliyor. Bu çok doğal bir şey.

Biz futbolcular bunu etkileyecek olanlarız. Çünkü saha içinde biz birbirimize daha ılımlı yaklaşırsak, hakeme daha ılımlı yaklaşırsak sonuçta taraftar da ılımlı yaklaşacak. Daha sakin olacak, agresif olmayacak. Belki de bu olayları ben de futbolculara bağlıyorum. Hem G.Saraylı hem F.Bahçeli futbolculara. Yani bize. Atmosferi biz etkiliyoruz, biraz daha dikkatli olmalıyız.

"EZELİ RAKİBE ATTIĞINIZ FARK ÖNEMLİ"

"G.Saray'la aradaki fark 9 puana çıkarsa, lig bitti gözüyle bakar mısınız?"
-Lig hiçbir zaman bitmez. Biz Trabzonspor ile başa baş gittiğimiz sezon onlar 2. devre 9 puan öndeydi. Onların arkasından gelip şampiyon olduk. 9 puan 3 puanlı sistemde yüksek bir puan avantajı değil. Bakıldığında yani gerçekten ezeli rakibinize attığınız fark da önemli aslında. Ama lig bitti diye bakılamaz.

"G.SARAY'A YEDİ AYDA ALIŞAMADIM"

"İki takımda da oynadın. Derbilere çıktın. G.Saray formasıyla mı Fener formasıyla mı derbiye çıkmak zor?"
-Tabii ki ikisi de büyük camialar. G.Saray'da çok az dönem oynadığım için tam alışamadım diye baktım ben. 7 ay gibi kısa süre oynadım. F.Bahçe'ye daha çok alıştığım için farklı tabii. 4. senem ve buraya çok alıştım.

"F.BAHÇELİ FUTBOLCULAR ÇOK KALİTELİ"

"Beşiktaş maçı öncesi G.Saray, Real Madrid'e yenilmişti, Beşiktaş 4'te 4'le girmişti haftaya. G.Saray Olimpiyat'ta kazandı. Yine sürpriz olur mu?"
-Tabii ki derbilerin skoru daha önceden kestirilmiyor. Kötü giden takım maçı çok iyi de oynayabilir. Çok kaliteli futbolcuları var G.Saray'ın. Biz de çok kaliteli futbolculardan kurulu bir takımız. Onun için derbinin gerçekten skorunu söylemek ya da kim kazanacak-kaybedecek demek biraz zor olabilir.

"HOCA ROTASYONU İYİ YAPIYOR"

"Başarıda rotasyon önemli mi, Ersun Yanal'ın katkısı nasıl?"
-Hocanın çok katkısı var. 24 tane futbolcu var, 24'ü de oynamış. Belki 3. ve 4. kaleci oynamamıştır. Giren-çıkan hepsi katkı sağlıyor. İlk 3-4 maç hiç 11'de başlamadım. Sonradan süre almaya başladım. Ben de aldığım formayı bundan sonra bırakmadım. Hoca değişiklikleri iyi ve doğruzamanlarda yapıyor. Demek ki doğru yapıyor ki biz de bu durumdayız.

"Rotasyonu iyi yapıyor hoca yani..."
- Evet rotasyonu gayet iyi yapıyor.

"MANCİNİ OYNAMADAN ANLAMAZ"

"G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin Türk futbolunu henüz çok iyi bilmemesi, size derbide avantaj sağlar mı?"
-Dünyaca ünlü bir teknik direktör. Ama şu anda İngiltere ya da İtalya ile burası aynı değil. İtalya'nın futbol tarzı, bizim ülkemize benziyor. Ama yine de bir şey dememek lazım. Çünkü yavaş yavaş alışacak. Daha yeni geldi. Çok ben de yorum yapamıyorum. Türkiye'ye alıştıktan sonra belki... Belki F.Bahçe-G.Saray derbisinin anlamını oynamadan bence anlayamayacaktır. Bence derbiyi oynadıktan sonra anlayacaktır.

"Drogba hakkında düşünceni merak ediyorum."
-Fazla söyleyecek bir şey yok. Dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi. Zaten yaptıkları ortada. Yapacakları da devam ediyor. Çok kaliteli, çok tehlikeli bir futbolcu.

"G.SARAY EKSİK ÇIKMAZ"

"Muslera ve Sneijder'ın oynamaması derbide F.Bahçe'ye avantaj sağlar mı?"
- Muslera çok kaliteli bir kaleci. Türkiye'nin en iyilerinden bir tanesi, Volkan'la beraber. Biraz dezavantaj olacaktır G.Saray açısından. Sneijder'ı da söylemeye gerek yok, çok önemli futbolcu. Onlar için bir eksik olacaktır. Ama sonuçta bu Galatasaray takımı. Kim oynarsa oynasın G.Saray'ın herfutbolcusu kaliteli olduğu için eksik olarak görmeyeceğiz.

"Sizi en çok zorlayacak oyuncu kim olabilir?"
- G.Saray takımının her oyuncusu kaliteli, her oyuncu formda olursa zorlayabilir. Öyle tek tek bir oyuncu söylemenin bir anlamı yok.

"DERBİYE RUTİN HAZIRLANIYORUZ"

"G.Saray derbisine nasıl hazırlanıyorsunuz, Kopenhag'a yenilen bir G.Saray ile oynayacaksınız ve favori gösteriliyorsunuz."
- Saracoğlu'nda kaç senedir, ben de tam bilmiyorum, bayağıdır yenilmiyoruz.

"14 yıldır..."
- 14 yıldır evet yenilmiyoruz. İnşallah bu istatistik devam eder. Yenileceğimizi de zannetmiyorum. Normal bir rutin hafta gibi hazırlanıyoruz. Bu maça konsantre olmaya gerek yok. Derbi sonuçta.

"SEVDİREREK EĞLENDİRİYOR"

"İdmanlarınız çok eğlenceli gözüküyor."
- Ersun Hoca herkesin birbirine sarılmasını ister. Futbolcu hocayı sevmeyebilir, ben hocayı veya hoca futbolcuyu sevmeyebilir. 30 tanefutbolcu, yönetmek kolay değil. Herkes birbirini seviyor. Antrenmanda daha çok eğlenceli idmanları seçiyor. Biz takılıyoruz hocaya zaten: 'Önce sağlamantrenman yaptırıyorsun, sonra eğlendiriyorsun.' Gerçekten iyi antrenör.

"EBOUE-UMUT VARSA BİZDE DE SOW VAR"

"Karşında Eboue-Umut Bulut ikilisi oynayabilir. İkisi de yıpratıcı ve inatçı."
-İkisi de çok kaliteli futbolcular. Bizim de ben ve sol önde oynayan çok kaliteli futbolcularımız var. Tabii ki sıkıntı yaratabilirler. Ama şunu da unutmayın biz de onlara sıkıntı yaratabiliriz.

"G.Saray'da en beğendiğin oyuncular kim? "
-Tanıdığım için Burak ve Selçuk. İkisini de tanıyorum, biliyorum.

"Normal hayatta da görüşüyorsun sanırım."
-Tabii normal hayatta da görüşüyorum. İkisini de çok beğeniyorum.

"ORTALARIMIZ BOŞA GİTMİYOR"

"Emenike, Kuyt, Sow, Webo ne pas versen gol atıyor"
- Bazen çok iyi orta yapabilirsiniz ama santrforunuz topa gitmediğinde bir anlam ifade etmiyor. Ama bizim takımda herkes çok iyi. Allah razı olsun, hepsi benim ortalarımda, arkadaşlarımın ortalarında gerçekten iyi iş yapıyorlar. Ben de mutlu oluyorum. Yaptığım ortalar boşa gitmiyor.

"6+0+4 MİLLİ TAKIMA YARADI"

"6-0-4 hakkında fikrin ne?"
- Milli Takım'a yarıyor bu. Bu neyi gösteriyor? Daha kaliteli yabancılargeliyor. Böyle sınır olduğu için kimse çok büyük para harcayıp, tribünde oyuncu oturtmuyor. Milli Takım için çok büyük avantaj. Yabancıtransferleri daha dikkatli yapıyorlar.

"SAHADA RENK KALMIYOR!"

"G.Saray'da oynarken de "F.Bahçeliyim demiştin", bu açıklama sıkıntı yarattı sanırım."
- Aslında Avrupa'da böyle bir sıkıntı olmuyor, Türkiye'de oluyor. Oysa biz sahaya çıktığımızda takım rengi kalmıyor. Sen hangi takımda isen ter döküyorsun.

"90+ GOLLERİNİ CAMİA İSTİYOR"

"Son dakika golleri ile 6 puan aldınız?"
- Şansa bağlamıyorum. 1 tane olur, 2 tane olur ama 3 tane olmaz. Ben bunu son ana kadar takımın, hocanın, camianın istemesine bağlıyorum.

"AYAĞIMI TOPA SOKMAYA KORKUYORUM"

"Talihsiz bir Eskişehir maçı var. Sana karşı ön yargı var mı? Hakemler hakkında ne düşünüyorsun?"
- Onu ben de tam anlayamıyorum. Bazen normal sarı kartlarım oluyor ama bazen gerçekten biraz ön yargılı gibi geliyor bana. Çünkü olmayacak kartlar çıkıyor. Dediğiniz gibi Eskişehir maçı var. Demediğim laftan atıldım. O zaman ön yargı varmış gibi geliyor. Ama benim hakemlerle hiçbir zaman sıkıntım yok. Olamaz da.

Hakemler de görevini yapmaya çalışıyor. Ama hakem de sahada hata yapabiliyor. Tabii bunların bana denk gelmesi beni gerçekten üzüyor. Futbolumu değiştiriyor. Bazı pozisyonlarda diyorum ki, acaba ayağımı sokayım mı, acaba sokmayayım mı, müdahale edeyim mi etmeyeyim mi, konuşayım mı?

Bazen futbolcu arkadaşlarımla konuşurken, dikkatli konuşuyorum. Çünkü acaba diyorum ki 'Hakem kendine mi çeker bunu?' Bu yüzden tereddütlü davranıyorum. Biraz beni etkiliyor. Ben dikkat etmeye çalışıyorum da bazen onlar da dikkat etmiyor, yanlış kararlar olabiliyor. Ben yanlış yapabiliyorum. Biraz daha birbirimize dikkat etmemiz lazım.

"MESAJI ALDIM"

"Hakem gerekeni yapmadığı için Ersun Hoca oyundan aldı" yorumu yapıldı. Ersun Hoca'nın tepkisine ne diyorsun?"
- O anda oldu ve bitti. Hakem de kart vermedi. Ersun Hoca da yapımı, daha fazla sinirleneceğimi bildiği için beni oyundan aldı. Ben de sinirlenmedim, tepki vermedim. Sonra maçı kazandık zaten.

Ertesi gün hoca ile konuşma yaptık. 'Sana kızdım. Tabii ki senin karakterini de bildiğim için oyundan aldım, atılmaman için. Kötü niyetli olmadığını biliyorum. Bu senin yapın, belki daha kötüye gidebilirdi' dedi. Ben de 'Hocam, sonuçta siz antrenörsünüz. Sizi tanıdığım için, siz de beni çok iyi tanıdığınız için aldınız. Teşekkür ederim, beni kurtardığınız için' dedim. Öyle bir diyalog geçti aramızda. Hocamdan gerekli mesajı aldım.

"YANAL'LA BUGÜNLERİ HAYAL ETTİK"

"Ersun Yanal ilk hocan. 10 yıl önce hayalinizde büyük bir takımdabirlikte çalışmak var mıydı?"
- Tabii ki ben de hoca da büyük hedeflerle yola çıktık. O an demiyorduk 'Beraber çalışırız, F.Bahçe veya başka kulüpte'. İsim söylemiyorduk. Ama böyle bir şey vardı. Hoca "Bir gün büyük takımda olacağım, sen de olursun belki" diye söylüyordu. Demek ki içine doğmuş, ya da çok istiyordu.

"UZUN SENELER BAŞIMIZDA OLSUN"

"Aziz Yıldırım'ın başkanlığa yeniden seçilmesi için yorumun ne?"
- Kulüp-camia 4 senedir sıkıntılı günler geçiriyor. Hem futbol oynayıp hem dışardaki şeylere kulak kapatmak zor oluyor. Ama çok da kötü yaptığımızı zannetmiyorum. İlk sene şampiyon olduk. Türkiye Kupası, Avrupa'da yarı final. Başkanımız da yeniden seçimi kazandı. Bütün camiamıza hayırlı olsun. İnşallah uzun seneler başımızda olur.

"HAYIRLI YENİLGİ OLDU"

"Sezona kötü başladınız ama sonra müthiş bir seri yakaladınız?"
- Her sene böyle dönemlerimiz oluyor. Konya da böyle oldu. Bu maç bizim ayağa kalkmamızı sağladı. Bizim açımızdan çok kötüydü belki ama bir açıdan da iyi oldu, herkes kendine geldi. İşine konsantre oldu, sonra datakım bu noktaya geldi.

CANER'LE AİLE SOHBETİ...

"Asena F.Bahçeli mi?"

- Tabii ki F.Bahçeli. Benimle tanıştıktan sonra F.Bahçeli oldu.
- Asena giydiriyor beni çoğunlukla.
- Ben de artık çok şeyi öğrendim. Moda hakkında ben de bazen ona takılıyorum.
- Biraz hızı seviyorum, eşim de seviyor. Ama çocuk olduktan sonra biraz daha hız konusunda farklı düşünmeye başladık. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER