BURSASPOR

CAS'tan Bursaspor'a müjdeli haber

Granada Kulübü’nün açtığ dava sonucunda Bursaspor suçsuz bulundu

CAS'tan Bursaspor'a müjdeli haber

Granada Kulübü’nün açtığı, FIFA’dan sonra CAS’A taşınan davaya göre Bursaspor’un sağlık kontrolünden geçirip sözleşme imzalamadığı Papa Diakhate ve Kayseri Erciyesspor’a toplam 3 milyon 100 bin Euro para cezası çıktı. Yeşil Beyazlı-lara ceza tayinine gerek olmadığı yönünde karar verildi.

Kayseri Erciyesspor’da kiralık olarak forma giydiği dönemde Recep Bölükbaşı yönetimi tarafından Bursa’ya getirilen ve sözleşme imzalanması için sağlık kontrolünden geçirilen Papa Diakhate anlaşmaya varılamadığı için geri gönderilmişti. Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran İspanyol Granada Kulübü sözleşmesi devam eden bir futbolcuyla kendi onayları olmadan transfer görüşmesi yapılması üzerine başta Papa Diakhate, Kayseri Eryicesspor ve Bursaspor aleyhine dava açmıştı. FIFA’da görülen davayı kaybeden Bursaspor konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımıştı. 

DIAKHATE’YE AĞIR CEZA

Bursaspor’a CAS’tan sevindirici haber geldi. Uzun süredir bekleyen davayla ilgili kararı vermek için bir araya gelen CAS hakimleri tarafları dinledikten sonra kararı açıkladı. Buna göre CAS Mahkemesi Bursaspor’a ceza tayinine gerek olmadığı yönünde karar verdi. Bursaspor rahat nefes alırken, Kayseri Erciyesspor ve Papa Diakhate ise ağır cezaya çarptırıldı. Senegalli futbolcu bonservisini elinde bulunduran Granada Kulübü’nden habersiz transfer görüşmesinde bulunmak, Kayseri Erciyesspor da oyuncunun transfer görüşmesine önayak olmak suçlarından dolayı toplam 3 milyon 100 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER