SÜPER LİG

Cenk Tosun Van Persie'yi solladı

Beşiktaş'ın nöbetçi golcüsü Cenk Tosun 29 resmi maçta 14 gol attı. Çok büyük umutlarla alınan Van Persie ise 30 maçta 13 gol kaydetti..

Cenk Tosun Van Persie'yi solladı

Beşiktaş'ta bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda kaydettiği gollerin %54'ü Cenk Tosun'dan geldi.

Kara Kartal, kupada 13 gol bulurken gurbetçi futbolcu 7 kez fileleri havalandırdı.Siyah-Beyazlı oyuncu 11'de çıktığı maçlarda gol atma geleneğini de Torku Konyasporkarşısında da sürdürdü. Beşiktaşlı oyuncu 11 maçta 12 kez fileleri havalandırdı. Cenk, toplamda ise 14 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Çoğu maçta Gomez'in yedeği olarak bekleyen Cenk Tosun forma giyme fırsatı bulduğunda rakip kalecilerin korkulu rüyası haline geldi.

Aziz Yıldırım döneminde yapılan en pahalı 25 transfer!

TOSUN'DAN MÜTHİŞ İSTATİSTİK

Takvim'in haberine göre; Cenk Tosun Beşiktaş'ta az süre aldığı halde bu kadar gol bulurken astronomik bir rakamlaFenerbahçe'ye transfer olan Van Persie tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Hollandalı futbolcu bu sezon 30 resmi karşılaşmanın 18'inde ilk 11'de oynarken toplam 13 gol kaydetti. Cenk Tosun ise bu sezon 29 resmi karşılaşmada forma giyerken bunların 11'inde ilk 11'de oynadı. 14 gol atan Cenk Tosun Van Persie'yi böylece sollamayı başardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER