DÜNYADAN FUTBOL

Chapacoense kazasında flaş gelişme!

Chapecoense takımını taşıyan uçağın şirketi LaMia'nın üst düzey yöneticisi tutuklandı.

Chapacoense kazasında flaş gelişme!

Sudamericana Kupası finali ilk maçı için Kolombiya'ya giden Brezilya takımı Chapecoense kafilesini taşıyan uçağın düştüğü kazada 71 kişi ölmüştü. 

Bolivyalı yetkililer, uçağın sahibi LaMia Havayolları'nın CEO'su Gustavo Vargas'ı tutukladı. Tüm uyarılara karşın Santa Cruz'dan havalanıp Medellin'e giden uçağın yeterli yakıtının olmadığı iddia ediliyor.

Chapecoense şampiyon ilan edildi

 Bu konuda en çarpıcı iddia, yasadışı şekilde Brezilya'ya kaçıp iltica başvurusunda bulunan bir hava trafik kontrolöründen geldi. Celia Castedo adlı kontrolör, uçağın pilotu Miguel Quiroga'yı yakıtının yetmeyeceği konusunda defalarca uyardığını, ancak sözünü dinletemediğini öne sürüyor. Kontrolör, Brezilya'ya kaçıp sığınma talebinde bulunmasına gerekçe olarak "Bu gerçekleri açıklamamam için ölümle tehdit ediliyordum" dedi.

Kazadan kurtulan kabin görevlisi Erwin Tumuri de, Cobija kentinde yakıt ikmali yapmaları gerektiğini, ancak pilotun buna gerek görmediğini söylemişti. Tumuri, pilotun son ana kadar kendilerini yakıtın bittiğinden haberdar etmediğini de sözlerine eklemişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER