DÜNYADAN FUTBOL

Christian Panucci’den Gerard Pique’ye destek

Arnavutluk Teknik Direktörü Christian Panucci, İspanya ile oynayacakları Dünya Kupası Eleme maçı öncesinde Gerard Pique hakkında açıklamalarda bulundu.

Christian Panucci’den Gerard Pique’ye destek

Katalonya’daki olaylı ‘bağımsızlık referandumu’ sonrasında Barcelona’nın yıldızı Pique, yaptığı bağımsızlık yanlısı açıklamalarıyla İspanya’da büyük bir kesimden tepki görmüş ve milli takım idmanında protesto edilmişti.

Pique’nin sözleri hakkında konuşan Panucci, “Gerçekten birçok kişiden daha fazla ta…lı olduğunu gösterdi. Aklından geçenleri söylüyor ve samimi, iki yüzlü değil. Saygı ile yaptığınız sürece söylemek istediklerinizi dile getirmekte özgürsünüz. Siyasete karışmadığımı açıkça belirtmek istiyorum” dedi.

Referandum hakkında konuşan ve İspanya Hükümeti'nin önünde iki seçenek olduğunun altını çizen Pique “Sadece ‘Hayır' diyerek referandumu görmezden gelebilir. Ya da oturup diyalog yoluna gidebilir. Eğer İspanya'nın olumsuz düşüncesi devam ederse bu çocuk kalkar gider. Benim fikrimi sorarsanız oturup konuşmakla hiçbir şey kaybetmezsiniz”demişti.

Öte yandan İspanya ile oynayacakları maçı değerlendiren Panucci, “Niyetimiz ciddi bir futbol sergilemek, sayıları telafi etmek için gelmedik. İspanya’ya saygı duyuyoruz çünkü harika bir takıma sahipler. Bizim için zor olan şeyleri gerçekleştirmek istiyoruz ama alçakgönüllülükle” şeklinde konuştu.

Futbolculuk döneminde Milan, Inter, Chelsea, Monaco, Roma  gibi takımlarda forma giyen İtalyan teknik adam, 1996-1999 yılları arasında Real Madrid forması giydi.

Dünya Kupası elemelerinde günün sonuçları

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER