ROPÖRTAJ

Christoph Daum birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu

Ülkemizde Beşiktaş, F.Bahçe ve Bursaspor takımlarını çalıştıran Christoph Daum birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Christoph Daum birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu
Alman teknik adam Christoph Daum, Sergen Yalçın'dan F.Bahçe'nin başındayken son haftada kaybettiği iki şampiyonluğa kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İşte Zaman Gazetesi'ne konuşan Daum'un o açıklamaları:

ORTAKÖY CAMİİ'NE GİDİP DUA EDERDİM

Daum tam anlamıyla İstanbul tutkunu. Napolyon gibi o da dünyanın merkezinin burası olduğu kanaatinde. Bu kentin Roma ve Bizans'tan gelen özelliklerinden tutun da yerin altındaki ve üstündeki yerleri iyi bilmekten kaynaklanan sahici bir yakınlık onunki. Değişik dinlere mensup ibadet yerlerinden Sultanahmet'in zenginliği, Pier Loti'nin sakinleştirici yanı onun dünyasında önemli bir yer işgal ediyor. Yabancı tanıdıklarının çoğuyla çay içerek Haliç'i seyretmenin keyfini pek çok kez yaşamış. En sıkıntılı dönemlerinde Ortaköy Camii'ne gittiğini söylüyor ve ekliyor: "İmam arkadaşımdı. İçeri girip orada uzun süre oturmama izin verirdi. Ruhumun dinlendiğini hissederdim. Bu duygu, pek az yerde bulabileceğiniz bir huzurdu."

SERGEN İÇİN AT ALACAKTIM

Türkiye'de birlikte çalıştığı futbolcular arasında değişik özellikleriyle ön plana çıkanları sordum Daum'a. Zihinde ilk belirenin, Sergen Yalçın olacağını tahmin edebilirdim. "Onun futbolla daha çok ilgilenmesini sağlayabilmek için ortak bir at satın almayı bile düşündüm." diye başlıyor anlatmaya: "Neredeyse bütün dünyası at yarışlarıydı. İdmanları yarıda bırakıp kenara giderek bir şeyler soruyor ve cevaba göre iyi ya da kötü çalışıyordu."

Daum, merhum Onursal Başkan Süleyman Seba'nın kendisine 'delirdi' algısıyla yaklaşacağı korkusuyla fikrinden vazgeçmiş.

Denizli'de ve Saracoğlu'nda son maçta kaybedilen iki kupayı unutamıyor: "O gün Denizli'de olabilecek her şeyi masaya yatırdım. 2-0 geri düşme ihtimalinden tutun da hakemin beni tribüne göndermesine kadar ne varsa senaryolar geliştirdim. Belli bir yerden sonra futbolcularım artık beni duymuyordu. Sahaya girip oynamak bile içimden geçti."

Bitiş düdüğündeki hissiyatlarını da soruyorum: "Ruhsal ve fiziksel olarak bitkindim. Sopa yemiş gibiydim. Basit dokunuşu yapamadığımız için emekler heba olmuştu. Sabaha dek uyuyamadım. Maçı defalarca kafamda yeniden oynadım. Hepsinde de galibiyete uzandık; gerçekte kazanamamıştık ve bu bir yıkımdı."

ANONSU UNUTAMIYORUM

Trabzonspor karşısında 1-1'lik beraberlikle kaybedilen şampiyonluk da hafızalardan kolay silinemeyecek elbet. Tam 16 gol fırsatını değerlendiremeyişlerinin yanında anonsu unutmamış. Hatta şampiyonluğu kaybetmelerinde o anonsun da belli bir payının bulunduğunu çünkü son saniyelerde bile gol atabilecek durumda olduklarını söylüyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER