GALATASARAY

Çin futbolu Türkiye'ye ilaç oldu

Çin’de futbola olan yatırımın artması Spor Toto Süper Lig’e de yansıdı.

Çin futbolu Türkiye'ye ilaç oldu

Çin’de futbola yapılan ekonomik destek ve flaş transferler Türkiye’den epey bir hissedildi. Spor Toto Süper Lig’in mihenk taşları 4 büyükler, Çin sayesinde kasasını düzeltti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ KADAR GELİR

UEFA’nın Finansal Fair Play kuralları sebebiyle sorun çeken kulüpler, yaptıkları satışlarla belini doğrulttu. Özellikle Beşiktaş, Demba Ba’dan 13 ve Ersan Gülüm’den 7 milyon euro alıp toplamda 20 milyon euroya ulaştı ve neredeyse Şampiyonlar Ligi’ne katılmış kadar gelir elde etti.

Burak Yılmaz Çin'e transferiyle ilgili ilk kez konuştu

GALATASARAY VE TRABZONSPOR DA RAHATLADI

Finansal Fair Play’i en yakından izleyen Galatasaray da en zor zamanında Burak Yılmaz’ı 8 milyon euro gibi bir bedele sattı. Yine mali açıdan adeta kriz geçiren Trabzonspor, bonservis ödemeden Sevilla’dan aldığı Stephane M’Bia’yı 6 milyon euroya satarken, anlaşma gereği de Burak Yılmaz’ın bedelinden 2 milyon euroluk kazanç buldu. Toplamda 8 milyon euro gibi ciddi bir meblağı kasasına koyan bordo-mavililer, büyük bir rahatlama yaşadı.

Ersan Gülüm'den duygusal veda

Öte yandan, Fenerbahçe satış yapmasa da Luis Nani ve Robin Van Persie gibi iki potansiyelli ismi sayesinde en az 30 milyon euroyu kasasına koyabilecek durumda.

Yorumlar
TREND HABERLER