DİĞER HABERLER

Çin futbolunda yabancı hakem dönemi

Çin Süper Ligi'nde kaliteyi artırmak amacıyla yabancı kökenli hakemler görev alacak

Çin futbolunda yabancı hakem dönemi
Çin Süper Ligi'nde sezonun geriye kalan kritik  maçlarında, kaliteyi artırmak amacıyla yabancı kökenli hakemlerin görev alacağı  duyuruldu.
 
Çin Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, maçların daha iyi  yönetilmesini sağlamak amacıyla Avrupa ve Amerikalı hakemlerin bu haftadan  itibaren ligde, şampiyonluk ve küme düşme hattındaki takımların maçlarında görev  alacağı belirtildi.
 
Açıklamada, Çin Süper Ligi'nde düdük çalacak İsveçli Jonas Eriksson ve  Fransız Tony Chapron gibi tecrübeli hakemlerin Çinli meslektaşlarına eğitim  seminerleri vereceği de vurgulandı.
 
Çin Süper Ligi'nde altyapı çalışmalarına başlanan Video Yardımcı Hakem  (VAR) sisteminin de sezon sonuna kadar hazır hale getirilmesi ve 2018'den  itibaren kullanıma geçmesi öngörülüyor.
 
Ligde Tianjin Quanjian ile Tianjin Teda arasında geçen ay oynanan lig  maçında şike yapıldığı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Çin Futbol  Federasyonu, iki takım hakkında da disiplin soruşturması açmıştı. Söz konusu  karşılaşmayı, ligde küme düşme tehlikesi bulunan Tianjin Teda 4-1 kazanmıştı.
 
Almanya Futbol Federasyonu ise hafta içinde yaptığı açıklamada, Türk  asıllı Alman hakem Deniz Aytekin'in 22 Ekim'de Chongqing Lifan-Shanghai Shenhua  ve 25 Ekim'de de Beijing Guoan-Chongqing Lifan maçlarında görev alacağını  duyurmuştu.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER