MAÇ ANLATIMLARI

Cruyff Kuyt'a hayran olduğunu söyledi

Dünya futbolunun efsane ismi Kuyt hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti.

Cruyff Kuyt'a hayran olduğunu söyledi
İngiltere'nin saygın gazetesi The Guardian, Fenerbahçeli Dirk Kuyt için özel bir makale yayınladı.

Milliyet sinde haberine göre; Dirk Kuyt'ın performansını mercek altına alan The Guardian, oyuncunun Johan Cruyff'u bile kendisine hayran bıraktığını belirterek, Ada yolunun açık olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'nin saygın gazetesi The Guardian, Fenerbahçeli Dirk Kuyt için özel bir makale yayınladı. Gazetenin yazarlarından Alan Smith tarafından 'Dirk Kuyt: Koşmaktan vazgeçmeyen gizli kahraman' başlığıyla kaleme alınan yazıda Hollandalı futbolcunun Dünya Kupası performansından yola çıkarak genel özellikleriyle futbolcu kişiliğine övgü yağdırıldı.

"İSTENİLENİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ" 

33 yaşındaki oyuncunun Meksika karşısında 100. kez milli formayı giydiğinin altı çizilerek, "O bir sol kanattı, sonra sağ bek oldu. Hollanda gole ihtiyaç duyduğunda forvet olarak oynadı, sonra kendisini yine sağ bekte gördük. Kimse ondan bu karışık görevleri beklemiyordu ancak Van Gaal 5 haftadır onu yeni defansif rolüne hazırlıyordu. O da bu görevi garipsemedi ve istenileni başarıyla yerine getirdi" ifaderi kullanıldı.

CRUYFF BİLE HAYRAN 

Defansif görevinin yanında, Meksika karşısında hücuma verdiği katkıdan da söz edilen, Sneijder'in attığı goldeki kornerin yaratıcısı olduğuna vurgu yapılan Kuyt'ın takımın en etkili isimlerinden olduğu ve ülkesinin tüm futbolcularına örnek teşkil ettiği belirtildi. Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff'un etkilemesi zor bir insan olduğu dile getirilerek, deneyimli futbolcunun onu bile etkilemeyi başardığına dikkat çekildi ve Cruyff'un şu sözleri hatırlatıldı: "Onun gibi bir oyuncuya sahip olduğunuzda şanslısınızdır. Kuyt ile belli bir taktik seviyede her türlü giderini bulursunuz".

Guardian'daki yazı, Louis Van Gaal'ın oyuncuyu Manchester United'a transfer ettireceği söylentilerine değinerek sonlandırıldı: "Kuyt'ın Old Trafford'a geleceği söylentileri dolaşıp duruyor. İlk başlarda kulağa pek olası gelmiyordu. Ancak Meksika maçındaki performansı, onun hala üst düzey futbolda sergileyebileceği şeyler olduğunu kanıtladı." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER