TENİS

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanladı

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Oğuldan babaya kort ihalesi" başlıklı haber ile ilgili olarak tarafının hedef alındığını söyleyen Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, iddiaları reddederek hukuki süreç başlattığını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanladı

Cumhuriyet Gazetesi'nde önceki gün yayınlanan "Oğuldan babaya kort ihalesi" başlıklı haberde dönemin federasyon başkanı Osman Tural'ın Uluslararası Batman Tenis Tesisleri'nin yapımı sırasında etik dışı ihale gerçekleştirdiği iddia edilmişti. 

Haberde, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in girişimleriyle TPAO arazisine yaptırılan 6 kortlu tesisin Osman Tural Federasyonu’nun Asbaşkanı ve şimdiki Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un babası Memet Durmuş’un kurduğu Durçe İnşaat’a ihale ettiği ifade edilirken Tenis Federasyonu tarafından açılan ihalenin, dönemin Asbaşkanı Durmuş’un ailesince yönetilen şirkete verilmesi skandal olarak yorumlanmıştı.  

Federasyon başkanı konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek için Türkiye Tenis Federasyonu'nun resmi internet sitesinden şu duyuruyu yaptı;

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'tan kamuoyuna duyuru

Cumhuriyet Gazetesi'nin 05.11.2015 tarihli nüshasında yayınlanan ve tarafımı hedef alan asılsız iddialarla ilgili hukuki süreç, bu iddiaların geçtiğimiz günlerde internet ortamındaki bazı mecralarda yayınlanmasına müteakiben başlatılmıştır. Hukuki sürecin yanısıra konunun incelenmesi için Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da bizzat talepte bulundum. Hukuki sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyuna tarafımca gerekli açıklamalar yapılacaktır. 

Kamuoyuna duyurulur. 

Saygılarımla,

Cengiz Durmuş
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER