MAÇ ANLATIMLARI

Cüneyt Çakır'ın başarısının sırrı

2014 Dünya Kupası'nın yükselen değerlerinden bir tanesi de Cüneyt Çakır. Peki başarısının sırrı...

Cüneyt Çakır'ın başarısının sırrı
Dünya Kupası'nda görev alan Cüneyt Çakır; tüm karşılaşmaları kayıt altına aldıktan sonra analizler yapıyor. Futbolcuların teknik, taktik ve karakteristik özelliklerini ezberliyor. En iyilerden biri olarak seçilen hakemimiz, işte böyle hazırlanıyor. 
 
2014 Dünya Kupası'nın yükselen değerlerinden bir tanesi de Cüneyt Çakır. Grup maçlarında Cezayir- Rusya ve Brezilya-Meksika maçları olmak üzere 2 karşılaşma yöneten hakemimiz, ortaya koyduğu performansla büyük beğeni toplamıştı. Hollandalı hakem Bjorn Kuipers ile birlikte otoritelerden 8 puan alarak organizasyonun en iyi iki hakeminden biri olmuştu. Buradaki gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenesini kazanan hakemimiz, bu başarısını çok çalışmasına borçlu.

TEKNİK DİREKTÖR GİBİ

Bugün si'nin haberine göre; Çakır, kupada oynanan tüm maçları takip ediyor. Karşılaşmaları kayıt altına aldıktan sonra tek tek analizler yaparak, notlar çıkarıyor, bu notların üzerine çalışıyor. Yani hakemimiz, tüm karşılaşmaları bir teknik direktör gözüyle inceliyor. Çakır, sadece hakemliğin başarılı olmak için yeterli olmadığına inanıyor. Futbolcu ve teknik adamlarla ilgili tümdetayları da öğrenmenin, başarıya ulaşmak için şart olduğu görüşüne sahip.

GERGİN ANLARDA O RAHAT

Cüneyt Çakır, maç içinde takımların taktiğini, takım içinde hangi isimlerin etkili olduğunu, en çok koşan futbolcuların kimler olduğunu, oyuncuların orta sahada nasıl yer değiştirdiklerini ezberliyor. Tüm bu teknik ve taktik detaylar, Cüneyt Çakır'ın saha içinde rahat bir görüntü vermesine neden oluyor.  
 
Futbolcuların karakteristik özelliklerine de hakim olan Çakır, ortamın gerildiği anlarda veya muğlak pozisyonlarda kendinden emin adımlar atarak doğru kararları daha kolay veriyor.  
 
Futbol dışı hareketlerde bulunabilen futbolcular hakkında önceden bilgi sahibi oluyor. Uruguaylı Luiz Suarez'in İtalyan rakibi Chiellini'yi ısırması gibi saha içindeki futbol dışı olaylarda, hakemler pasif kalmakla eleştiriliyordu.  
 
DÜNYA KUPASI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER