ROPÖRTAJ

Demba Ba'nın Beşiktaşlı taraftarlardan bir de isteği var

Beşiktaş'ın golcüsü, bilinmeyenlerini ve hedeflerini FourFourTwo'nun Şubat sayısında Hilal Gülyurt'a açıkladı.

Demba Ba'nın Beşiktaşlı taraftarlardan bir de isteği var

Beşiktaş'ın golcüsü, bilinmeyenlerini ve hedeflerini FourFourTwo'nun Şubat sayısında Hilal Gülyurt'a açıkladı. Demba Ba'nın şampiyon olmaları durumunda Beşiktaşlı taraftarlardan bir de isteği var.

Sıradan bir günün nasıl geçiyor?

Gün doğarken namaz kılmak için uyanıp camiye gidiyorum. Eve dönüp biraz daha uyuyup antrenman için yeniden kalkıyorum. Antrenmandan dönüp uyuyorum, uyandığımda eşimle ve çocuklarımla vakit geçiriyorum. Arada namazlar var tabii ki. Akşam eve dönüyorum ve tabii ki yine uyuyorum!

Twitter'dan bir takipçin sana "Sabah namazına kalkamıyorum, beni uyandırır mısın?" demişti. Sen de "Numaranı ver" dedin. Onu aradın mı?

Aradım (gülüyor)! Sabah namazına çok yakın bir vakitte kalktım. Aklıma hemen o geldi. Apar topar evden çıktım, hızlı hızlı camiye yürürken verdiği numarayı sürekli aradım. Aradım, aradım, aradım, cevap vermedi! Galiba yanlış bir numara yazmış.

Sengalli oyuncu sezon başında Chelsea'den Beşiktaş'a transfer oldu.Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki avantajları neler?

Takımın oyun ve oyuncu kalitesi. Bir de ona iyi görünmek için söylediğimi düşünebilirsin ama Slaven Bilic bence ligin en iyi teknik direktörü. Onu da, Beşiktaş'ı da çok sevdim. Beşiktaşlıların haricinde bizim şampiyon olacağımıza inanan kimse yok. Bence hak ettiğimiz saygıyı görmüyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe yaptıklarıyla daha fazla takdir görüyor. Stat konusunda yaşadıklarımız düşünüldüğünde daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyorum.

Bütün bunlara rağmen şampiyon olursanız nasıl kutlayacaksın?

Şampiyon olursak taraftarlarımızı Sultanahmet Camii'nde sabah namazına bekliyorum! Ama özellikle sabah namazına. Biz o kadar uğraşıp şampiyon olduktan sonra onlar da bir sabah erken kalksın artık!

Bir maç sonu röportajında "Topun bana geldiğini görünce kaleye baktım ve bu topun kaleye girmesi gerektiğini düşündüm" demiştin. Maç sonu oyunu açıklamak absürt mü geliyor?

Saha içinde olan biten şeyler o kadar açık ve net ki onların üzerine yeniden konuşmak çok saçma. Sivasspor maçındaki ikinci golde elle oynadım. Maçtan sonra muhabir bana "O pozisyonda elle mi oynadın?" diye soruyor. Buna ne cevap verebilirim? Zaten görüntülerde elle oynadığım görülüyor. Orada ne dememi bekliyorlar ki!

Sana iki cümle kurmak saçma gelirken pozisyonların televizyon kanallarında sabahlara kadar tartışıldığını biliyor musun?

Ooo hem de nasıl (ıslık çalıyor)! Çıldırmışlar. Bir futbolcunun yaptığı bir hareketi göstermeye başlamışlardı. Saydım, aynı şeyi 11 defa gösterdiler. Yok artık! Beni gösterdiklerinde ne dediklerini anlamıyorum. Uyumak için iyi oluyor! Televizyonun karşısında uyumayı severim.

Her gün yediğin, içtiğin bir şey var mı? Sana iyi geldiğini düşündüğün bir şey...

Takıntılı olduğum tek bir şey yok ama bir şeyi çok seversem en az bir hafta boyunca aynısını yerim. Bir haftanın sonunda keserim, daha da yemem.

Türkiye'de hangi yemeklere takmıştın?

Geldiğimde yaklaşık bir 10 gün sadece döner yedim. Sonra Mersin deplasmanına gittiğimizde tantuniyi keşfettim. İstanbul'a dönünce bir hafta tantuni yedim!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER