DÜNYADAN FUTBOL

Dembele'nin sakatlığı Dortmund'u üzdü

Dortmund, Barcelona'ya sattığı Dembele'nin sakatlanmasıydan dolayı 10 milyon euroluk bonustan mahrum kalacak.

Dembele'nin sakatlığı Dortmund'u üzdü

Barcelona'nın Neymar'ın ayrılmasının ardından Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Ousmane Dembele, Getafe maçında sakatlanmıştı. Finlandiya'da operasyon geçirecek olan Fransız yıldızın 4 ay kadar futbol oynayamayacağı açıklandı.

50 MAÇTA 10 MİLYON EURO KAZANACAKTI

Bu sakatlık haberine Barcelona'dan sonra en çok üzülen Borussia Dortmund oldu. Barcelona, Dembele'yi Dortmund'dan alırken 105 milyon Euro ödemeyi kabul etmiş, ayrıca 43 milyon Euro'luk bonus da bazı şartlara bağlanmıştı.

İspanyol basını, "Dembele ilk sezonunda 50 resmi maça çıkarsa Dortmund bonus olarak 10 milyon Euro kazanacaktı" diye yazdı. Ancak 4 ay kadar futbol oynayamayacak olan Dembele'nin bu sayıyı yakalaması artık mümkün görünmüyor. Dolayısıyla Dortmund da Dembele'nin sakatlığıyla 10 milyon Euro'luk bir gelir imkanını kaybetmiş oldu.

VALVERDE'DEN DEMBELE'YE UYARI

Bu arada Dembele'nin Getafe maçında sakatlık yaşadığı baldırını karşılaşma öncesi ısınmada ve mücadele sırasında birkaç kez tuttuğu ve ovaladığı görüntüler İspanya medyasına yansıdı.

Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde de 27. dakikada sakatlanıp çıkan Dembele için "Daha deneyimli bir futbolcu böyle bir sakatlık yaşayacağını hisseder ve kendini zorlamadan çıkmak isterdi. Dembele genç bir oyuncu. Daha önce de hiç kas problemi yaşamadığı için küçük uyarıları hissedememiş, hissetse bile önemini anlayamamış olabilir. Artık bundan sonrası için sabırlı olmalı. Uzun vadeli düşünmeli. Biz de ona yardımcı olmak için buradayız" dedi.

UEFA 2017 yılının Golden Boy adaylarını açıkladı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER