GALATASARAY

Denizli geceleri maç kasetlerini izliyor

Galatasaray'ın yeni teknik patronu Mustafa Denizli, uzun süredir 'insomnia' hastalığı nedeniyle uykusuzluk çekiyor.

Denizli geceleri maç kasetlerini izliyor

Geceleri film izleyerek geçiren 66 yaşındaki teknik adam, artık maç videoları izleyip hem kendi takımını hem de rakipleri analiz ediyor.

Fanatik'in haberine göre; Sarı-Kırmızılı ekibin başında bugün ilk maçına çıkacak olan teknik direktör Mustafa Denizli, yeni takımı için adeta 24 saat mesai yapıyor. 66 yaşındaki çalıştırıcı, bir süredir uykusuzluk (insomnia) hastalığından muzdarip. Geceleri uyumakta zorlanan tecrübeli hoca, vaktini film izleyerek geçiriyordu. Ancak Galatasaray’la anlaştıktan sonra film seyretmeyi bırakan Denizli, tamamen maç izleme işine odaklandı.

Denizli'nin Süper Lig'de istediği 5 isim!

Bir yandan Sarı-Kırmızılı takımın eski maçlarını takip eden Mustafa hoca, diğer taraftan rakiplerin maçlarını seyredip, analiz yapmaya başladı. Bol bol not alan ve bunları futbolcularına aktarmaya hazırlanan Denizli, rakipleri öğrencilerine ezberletmek istiyor. Hatta kurt hoca, maç taktiklerini ve ilk 11’leri rakiplerin durumuna göre hazırlamayı düşünüyor.

Hamza hoca eleştirilmişti

Görevine son verilen Hamza Hamzaoğlu’nun ise görev süresi boyunca hiçbir rakibi analiz ettirmediği ortaya çıkmıştı. Hatta rakip takımları izlemeye giden yardımcılarının sadece 1-2 paragraflık raporlarla döndüğü ve analizlerin, “Güçlü bir takım, dikkatli olmamız gerek” gibi yalın ifadelerle sınırlı kaldığı belirlenmişti. Mustafa Denizli’nin yöntemi ise bunun tam aksi gibi görünüyor. Tecrübeli hoca, ne Prandelli gibi 45 dakika boyunca oyuncuları video odasında tutacak, ne de Hamzaoğlu gibi analiz işlerini boş verecek. Bunun yerine ikisinin ortasını bularak disiplinli bir çalışma ortamı yaratacak.

İnsomnia nedir?

İnsomnia ya da uyuyamama hastalığı, bir uyku sorunudur. Uykuya dalamama veya gece boyunca sürekli uyuyamama sorunlarını barındırır. Hastalar genel olarak, gözlerini birkaç dakikadan fazla kapalı tutamamaktan ya da yatakta bir o yana bir bu yana dönerek uyuyamamaktan yakınırlar. 2002 yılında Al Pacino ve Robin Williams’ın başrolde oynadığı ‘İnsomnia’ adlı bir film çekilmiş ve uykusuzluk sorunu çeken bir dedektifin öyküsünü anlatılmıştı.

Yorumlar
TREND HABERLER