DİĞER HABERLER

Denizlispor'a FIFA'dan şok!

Denizlispor’da 2009-2010 sezonunda 1 maçta 22 dakika oynayan Norman David Gustave Sylla'nın 32 bin euroluk alacağının zamanında ödenmemesi nedeniyle borç katlandı ve 380 bin Euro (1 milyon 261 bin lira) oldu..

Denizlispor'a FIFA'dan şok!

Denizlispor’un bu durumlara düşmesinin en büyük nedeni olan geçmiş yönetimlerin, yanlış transfer ve vurdumduymazlıklarının faturasını, mevcut yönetim ödüyor.

Fanatik'ten Sebahattin Alp'in haberine göre; Ali İpek’in başkan olduğu 2009-2010 sezonunda, "8’er transferle Süper Lig’in transfer şampiyonu" olarak haberleri çıkan Denizlispor, 26 puanla sondan 2. sırada yer alarak PTT 1. Lig'e küme düşmüştü.

8 transfer arasında yer alan ve sezon başında Belçika’nın FCV Dendereh takımından yıllık 125 bin Euro’ya, 2. ve 3. sezon içinse 150 bin Euro olmak üzere toplam 425 bin Euro’ya transfer edilen Norman David Gustave Sylla, ligin 2. haftasındaki Galatasaray deplasmanında oyuna 68. dakikada Murat Hacıoğlu’nun yerine girip 22 dakika oyunda kaldı.

Bir daha Denizlispor’da oynamayan futbolcu, 3 ay Denizli’de kaldı. Maç başı alacaklarının ödenmediğini gerekçe gösterip, antrenmanlara çıkmadı ve bir süre sonra Belçika’ya döndü.

Yeşil siyahlılar, futbolcu gittikten sonra noter tespiti ile 80 bin lira ceza kesti ama bu ceza TFF tarafaından bağlayıcı olmadı. TFF uyuşmazlık ceza kurulu (UÇK) Denizlispor’a cezayı kesti ve futbolcunun alacağı olan 32 bin euronun ödenmesini karar bağladı. Bu bedel ödenmeyince, futbolcu avukatı ile FIFA’ya başvurdu.

FIFA, karara bağlamasına rağmen, Denizlispor borcu ödemedi. Futbolcunun avukatı, kulübe çektiği mail ve faksları FIFA’ya sunarak, ödemede iyi niyetli olunmadığını gerekçe gösterdi. Süre uzayınca borç 12 kat arttı, 380 bin Euro oldu.

Şimdi, yeşil siyahlı yönetim; borcu tek seferde ve nakit isteyen futbolcunun avukatını 32 bin euro peşin, gerisini 11 taksitle ödeme planına ikna etmeye çalışıyor.

Anlaşma sağlanmaz ve Denizlispor da tek seferde 1 milyon 261 bin lirayı ödeyemezse, 22 Şubat 2016’ya kadar ödeme raporunu isteyen FIFA, 4 Mart’taki disiplin kurulu toplantısında, Denizlispor’a yeni yaptırımlar uygulayabilir.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER