GALATASARAY

Derbide 55 milyon taraftar Galatasaraylı!

Ligin bitimine 3 hafta kala Beşiktaş, Fenerbahçe'nin 3 puan önünde liderliğini sürdürürken, tüm gözler pazar günü oynanacak Galatasaray- Beşiktaş maçına çevrildi.

Derbide 55 milyon taraftar Galatasaraylı!

Aziz Yıldırım, “Galatasaray büyük kulüptür çıkar, oynar” dedi... Fenerliler sosyal medyada “Pazar günü Galatasaraylıyız” yorumları yaptı. Derbi öncesi 3 kulübün de taraftarları atışmaya başladı.


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Galatasaray büyük kulüptür, derbide çıkar oynar" sözünü hatırlatan Fenerbahçeli taraftarlar, sosyal medyada Sarı-Kırmızılılar'dan Beşiktaş maçında galibiyet beklediklerini söylediler. Takvim'in haberine göre; Derbi öncesi 3 kulübün taraftarları sosyal medyada atışmaya başladı. Sarı-Lacivertliler, "Pazar günü Galatasaraylıyız" derken, Sarı- Kırmızılı takımın UEFA'ya katılma hakkı elde etmesi için Beşiktaş'ı yenmesi gerektiğinin altını çizdiler. Eğer kupa finalinde F.Bahçe ile G.Saray ile eşleşir, kupayı Fener kazanırsa şu an ligde 45 puanı olan Sarı-Kırmızılılar'ın ligi 5. bitirmesi gerekiyor.

Şampiyonu Galatasaray belirleyecek



32. HAFTADA LİDERLİK KOLTUĞU DEĞİŞECEK Mİ!
G.Saraylılar, Fenerbahçeliler'e "Biz kupayı kazanır yine Avrupa hakkı elde ederiz" derken, pazar günü 50 milyo na yakın kişinin Sarı- Kırmızılı takımı tutacağını söylediler. Derbide G.Saray, Beşiktaş'ı yener, F.Bahçe de pazartesi günü Başakşehir maçını kazanırsa lider değişecek. Derbide beraberlik çıkar Fener kazanırsa puan farkı 1'e inecek. Beşiktaş kazanırsa liderliğini sürdürecek.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY'I DEPLASMANDA 4 SEZONDUR YENEMİYOR
Pazar günkü Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi istatistikler Sarı-Kırmızılılar'dan yana. Beşiktaş, deplasmanda ezeli rakibini yenmekte zorluk çekiyor. Beşiktaş en son Galatasaray'ı 2010-2011 sezonunda 2-1 yenerken o tarihten itibaren ligde oynadığı 4 karşılaşmada da galibiyet yüzü görmedi. 2012'de Süper Final'de karşılaştığı bir diğer maçtan da 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş ayrıca 2005'ten sonra Sarı-Kırmızılılar'ı deplasmanda sadece 1 kez yenebildi. 10 Aralık 2005'te 3-2 yenildikleri maçtan itibaren geçen sezona kadar Siyah-Beyazlılar sadece 2010'daki karşılaşmada galip geldiler.

BEŞİKTAŞ, GALATASARAY'A KARŞI İLK KEZ FAVORİ!
Beşiktaş'tan bir ilk... Siyah-Beyazlılar, 12 yıllık iddaa tarihinde ilk kez Galatasaray derbisine favori olarak çıkıyor.

BÜYÜK FARK
İddaa'nın Beşiktaş galibiyetine verdiği oran 1.70... Galatasaray'ın galibiyet oranı ise 3.30.... Derbide beraberliği ise 3.20 veriliyor. Kartal'ın galibiyet oranı ile, diğer oranlar arasındaki uçurum bir hayli fazla... Beşiktaş'ın lider durumda olması ve Galatasaray'ın 45 puanda kalması bu derbide Siyah- Beyazlılar'ın favori olmasını sağladı.

Yorumlar
TREND HABERLER