FENERBAHÇE

Dick Advocaat gidiyor mu kalıyor mu? İşte ihtimaller

Dick Advocaat, "Her durumda sezon sonuna kadar Fenerbahçe'nin başındayım" dedi, akıllar karıştı...

Dick Advocaat gidiyor mu kalıyor mu? İşte ihtimaller

Dick Advocaat, resmen Hollanda Milli Takımı'nın yeni hocası olarak açıklandı; ancak bazı belirsizlikler var. Hollanda Futbol Federasyonu’nun teknik sorumlusu Hans van Breukelen, F.Bahçe’nin kupadan elenmesi halinde Advocaat’ın 17 Mayıs’ta göreve başlayacağını açıkladı. Advocaat ise bunu doğrulamadı; “Sezon sonuna kadar F.Bahçe’nin başındayım” dedi, akıllar karıştı.

Beklenen oldu ve Dick Advocaat'ın Hollanda Milli Takımı'nın başına getirildiği resmen açıklandı. Açıklamayı, Hollanda Futbol Federasyonu Teknik Sorumlusu Hans van Breukelen, Zeist kentinde düzenlenen basın toplantısıyla yaptı.

Breukelen, Advocaat'ın görevinin ilk etapta Kasım 2017'ye kadar olacağını, Hollanda'nın 2018 Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesi halinde ise sözleşmenin otomatik olarak uzayacağını duyurdu. 69 yaşındaki çalıştırıcının yardımcılığına ise Ruud Gullit getirildi.

Buraya kadar her şey net. Belirsiz olan ise Advocaat'ın yeni görevine ne zaman başlayacağı... Basın toplantısında yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe'yle 31 Mayıs 2017 tarihine kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli teknik adam, sarı-lacivertli takımdan 17 Mayıs'ta ayrılabilir.

Galatasaray yönetimi faturayı futbolculara kesti

ÜÇ MAÇ KALA GİDEBİLİR

Advocaat, sarı-lacivertli takımın kupa yarı finalinde 2-2'nin rövanşında 17 Mayıs Çarşamba günü Medipol Başakşehir'le oynayacağı maç sonunda takımın elenmesi durumunda Hollanda Milli Takımı'ndaki görevine hemen başlayacak.

Fotomaç'ın haberine göre; Bu durumda Advocaat, Fenerbahçe'nin son 3 lig maçında (G.Birliği, Trabzon, Adana) takımın başında yer almayacak. Fenerbahçe finale kalması durumunda ise Advocaat sarı-lacivertli takımla sözleşmesini tamamlayacak. Tecrübeli teknik adam, kupa finalini oynadıktan sonra milli takımdaki görevi için ülkesine dönecek.

Burada bir belirsizlik daha var. F.Bahçe kupada finale kalıp, Advocaat 31 Mayıs'ta biten sözleşmesini tamamlasa dahi ligde son maça çıkamayacak. Zira ligde son hafta maçları 3-4 Haziran'da oynanacak.

Dick Advocaat ise yaptığı açıklamada, Hollanda Futbol Federasyonu yetkililerini aksine "Her durumda sezon sonuna kadar Fenerbahçe'nin başındayım" dedi, akıllar karıştı... Advocaat, kontratı bitmeden giderse tazminat maddesi yok.

AÇIKLAMALAR NEDEN ÇELİŞKİLİ? 3 İHTİMAL VAR

Fenerbahçeli yetkililer, Breukelen'in "F.Bahçe kupadan elenirse, Advocaat 17 Mayıs itibarıyla görevde" açıklamasına bir anlam veremediklerini, hocaya böyle bir sözün verilmediğini söylediler. Yetkililer, bu açıklamanın üç nedenle yapılmış olabileceğini savundular.

İşte o ihtimaller:

1-Advocaat, "Kupayı kaybedersek yönetim beni nasıl olsa kovar" diye düşünmüş olabilir.
2-Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri, "Kupadan elenirlerse, Fenerbahçe'yi ikna ederiz" diye düşünmüş olabilir.
3-Advocaat, tepki almamak için 17 Mayıs'ı inkar ediyor olabilir. Bleki de "Takım kupadan elenirse, belki bana izin verebilirler" diye düşünmüştür.

'EN YAŞLI' UNVANINI ALDI

Hollanda, 31 Mayıs'ta Fas, 4 Haziran'da Fildişi Sahilleri ile birer hazırlık maçı yapacak. Batı Avrupa ekibinin ilk resmi maçı 9 Haziran'da Lüksemburg karşısında.

Ülkesinin milli takımının başına üçüncü kez getirilen ve eylül ayında 70 yaşına girecek olan tecrübeli teknik adam, Hollanda Milli Takımı'nı çalıştıran en yaşlı teknik direktör unvanına da sahip olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER