ROPÖRTAJ

Didier Drogba futbol dergisi Sports'a kapak oldu

Didier Drogba haftalık olarak İngiltere'de dağıtılan futbol dergisi Sports'a kapak oldu.

Didier Drogba futbol dergisi Sports'a kapak oldu

Paris'te, "Drogba and Co" iç çamaşırları ve mayo koleksiyonunun tanıtımı sırasında söyleşiyi gerçekleştiren Sports dergisi, Drogba ile Fildişi'ni 2000'li yıllarda parçalayan Fildişi İç Savaşı'yla söyleşiye başladı.

Drogba tanıtım sırasında "İki hedefim var. Birincisi modaya erkek iç çamaşırları sunuyorum. İkincisi her satılan üründen bir Euro'yu insanı yardım vakfına göndermek" diyerek Fildişi'nde çocukların eğitimi ve sağlığı için kurduğu vakfın çalışmalarına değindi. Drogba'nın Fildişi'nde klinikler kurduğu kaydedildi.

Kapak dahil tam 6 sayfasını Galatasaray'ın Fildişili yıldız futbolcusuna ayıran haftalık futbol dergisi, Didier Drogba'nın "Hayatımın sekiz yılını Chelsea'de geçirdim ve futbol kariyerimin en iyi yıllarıydı. Chelsea benim kulübüm, benim takımım" sözlerini başlık yaptı.

Stamford Bridge'de Chelsea taraftarlarının tribüne astıkları Drogba posterinin resmini yayınlayan dergi, profesyonel futbolcular büyük kupalara, gol hırslarına, spor arabalarına, yatlara odaklanırken Didier Drogba'nın aklının Fildişi'ndeki çocukların sağlığı ve eğitiminde olduğuna dikkat çekti ve ünlü futbolcunun memleketi Fildişi'nde yaptığı hayır işlerini anlattı.

"HAYIR İŞLERİ YAPIYORUM"
"Fildişi'nde futbola tutku var ama savaş yüzünden hastanelerdeki koşullar en iyisi değil. Bu yüzden bir şeyler yapmak gerektiğine karar verdim" diyerek Fildişi'nde hayır işlerine nasıl başladığını anlatan Didier Drogba, futbolda işinin henüz bitmediğini söyledi.

"Soyunma odasında tavsiyede bulunmak veya sahada çok konuşmak için kaptanlık bandına ihtiyacım yok" diyen Drogba'nın uluslararası futbol kariyerini Chelsea'den ayrılışına uygun bir şekilde masallardaki gibi bitirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Fildişi'nden Fransa'ya, Fransa'dan İngiltere'ye, Çin'de kısa bir süre bulunduktan sonra Türkiye'ye giden Drogba'ya "Hangi ülke evin?" sorusuna Galatasaraylı futbolcu "Londra" yanıtını vererek seyahat etmeyi seviyorum. İstanbul yaşanacak büyük bir şehir. Fransa'yı, Fildişi'ni seviyorum ama bu sırada ailem orada yaşadığı için Londra diyeceğim. Londra'ya alıştım ve oranın yaşam tarzı bana uyuyor. Londra gibi bir yerde istediğiniz her şey var" yanıtını verdi.

BİR GÜN POLİTİKACI OLACAK
Drogba'nın eski takım arkadaşı Frank Lampard'ın "Drogba bir gün politikacı olacak. Onun takımdaki kişiliği saha dışında yaptıkları kadar önemli" dediğine dikkat çeken Sports, barışsever, insani yardım toplayıcı, ülkesinin elçisi özellikleri taşıyan Drogba'nın futbol kariyeri sona erdikten sonra politikaya girme fikrine karşı çıktığını belirtti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER