SPOR GÜNDEMİ

Didier Drogba<font color='#FF0000'> en iyisi</font>

Afrika’nın iş ve ekonomi dünyasının nabzını tutan Ventures dergisi kıtanın hayırsever futbolcularını sıralayan bir habere imza attı.

Didier Drogba<font color='#FF0000'> en iyisi</font>
Galatasaray'ın yıldız ismi, Afrika'nın en iyiliksever sporcusu olarak gösterildi. İlk 10 kişilik listede Emmanuel Eboue ile Fenerbahçeli Joseph Yobo da yer aldı.

Kara kıtanın en iyiliksever 10 ismini sıralayan dergi, ilk sırada Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba'ya yer verdi. Fildişi Sahilli futbolcu, Afrika'da hayır işlerine el atan, bu alanda öncü rol üstlenen bir isim olarak tanıtıldı. Kendi ismiyle kurduğu vakıf aracılığıyla çok önemli faaliyetler yürüttüğüne dikkat çekilen Drogba'nın 3 milyon dolar karşılığında hastane yaptırmak gibi büyük işlere de imza attığına dikkat çekildi, "Onunla ilgili en çok takdir edilecek konu Nike ve Pepsi gibi firmalardan gelen sponsorluk gelirlerinin tamamını vakfına aktarmasıdır" denildi.

Afrika'nın en hayırsever ikinci ismi olarak Samuel Eto'o'nun gösterildiği listede Galatasaraylı Eboue 4., Fenerbahçeli Joseph Yobo ise 10. sırada yer aldı. Eboue için 'Bir diğer büyük kalpli oyuncu. Özellikle eğitim alanında faaliyet gösteriyor ve yoksul öğrencilere yardım ediyor' ifadeleri kullanılırken, Yobo'nun da Nijerya'nın güneyinde okul ekipmanları dağıttığı projelerine yer verildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER