SPOR MEDYASI

Didier Drogba'ya şok suçlama

Futbolculuğunun yanı sıra Afrika için ortaya koyduğu projelerlerle de gündeme gelen Didier Drogba'nın, topladığı yardımları amacı doğrultusunda kullanmadığı iddia edildi.

Didier Drogba'ya şok suçlama

Chelsea ve Galatasaray’ın eski yıldızı Didier Drogba, ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla karşı karşıya. Kurduğu yardım vakfıyla bilinen yıldız futbolcunun topladığı paraların amacına ulaşmadığı yönündeki haberler, büyük yankı uyandırdı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, bir dönem Galatasaray ve Chelsea forması da giyen 38 yaşındaki Drogba'nın Afrika'da hastane yapımı ve çocukların eğitimi için 1,7 milyon sterlin yardım topladığını ancak bu yardımlardan sadece 14 bin sterlinin yerine ulaştığını ileri sürdü. Haberde, sözü verilen hastanenin sadece inşaatının tamamlandığı ve içinde tedavi için ekipman bulunmadığı iddiası yer aldı.

PFDK Hamza Hamzaoğlu'na acımadı

Drogba, eski takım arkadaşları Frank Lampard ve John Terry, ünlü tenisçi Roger Federer ve İngiliz kraliyet ailesi üyelerinin de destek verdiği yardım derneğiyle ilgili iddialara sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Haber nedeniyle Afrika'da yardıma muhtaç çocukların geleceğinin tehlikeye atıldığını belirten Drogba, iddialarla ilgili gazeteye 67 sayfa doküman gönderdiğini ve haber nedeniyle Daily Mail aleyhinde tazminat davası açacağını duyurdu.

Drogba açıklamasında, "Sahtekarlık, yolsuzluk, yanlış yönetim ve yalan yok. Yoksul bir aileden geliyorum. Buraya gelmek için çok çalışmak zorunda kaldım. Eğer ülkeme ve toplumuma bunun karşılığını vermezsem bir anlamı olmazdı." ifadelerini kullandı.

Chelsea ile İngiltere Premier Lig'de 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan, 2012 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Drogba, yardım kuruluşunu 2009 yılında İngiltere'de kurmuştu.

Yorumlar
TREND HABERLER