YAZARLAR

Dilmen, Tayyar ve Savcı…

Dilmen, Tayyar ve Savcı…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bakıyorum son günlerde şike ile ilgili herkes konuşur oldu. Hele hele Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vetosundan sonra millet daha da bir sesi gür çıkar oldu. Olayın aslı neymiş çok az bir süre sonra anlayacağız. Mahkeme dosyayı kabul ettiğinde gizlilik ortadan kalkmış olacak ve herşey günyüzüne çıkacak.

Öncelikle çok sevdiğim Rıdvan Dilmen’i de eleştirmeden geçemeyeceğim. Objektif mi, objektif birisidir. Taraf mı gerektiğinde Fenerbahçe’li olduğunun altını sık sık çizer. Bende konulara objektif yaklaşmaya çalışıyorum ama taraf olduğumu gizlemiyorum. İyi bir Fenerbahçeliyim. Fakat son programında yaptığı eleştiriler biraz sert oldu. Şamil Tayyar’ı hedef alan demek biraz yanlış olur ama savunma esnasında kendisi suçlanıyormuş gibi sert çıkıştı. Aziz Yıldırım’ı çok sevebilir, babası gibi de görebilir ama ben bile şike konusunda davanın içeriği çok inandırıcı gelmese de kimseyi savunmuyorum. Suçları varsa çeksinler. Her ne kadar suçlular cezalarını çekseler desem de şu anki cezaların çok fazla olduğunu da belirtmeliyim.

Gelelim Şamil Tayyar beye… Onunda canlı yayında söylediği laflar yenilir yutulur cinsten değil. Rıdvan Dilmen’in kendisini dolaylı yoldan tehdit ettiğini söyledi ve savcılara sesleniyorum diyerek oldukça abarttı. Ben bir milletvekiline bu tür açıklamaları yakıştıramadım. Kaldı ki siyasi açıdan baktığımızda Şamil beyi başarılı buluyorum. Fakat her türlü yasa çalışmalarında aynı hassasiyeti ve çalışma azmini göstermesini bekliyorum.

İddianame tamamlandı. Yasa veto edildi. İddianame kabul edilirse yargı süreci başlayacak. Fakat ben ifadesi alınıp serbest bırakılan futbolcu, teknik direktör ve yöneticilere getirilen yasağı anlamsız buldum. Madem bu adamların suçu vardı serbest bırakmayacaktınız. Ya da futbol sahalarına karışmayacaktınız. Nerede TFF’nin hükmü, nerede Tahkim’in değeri? Olmadı kadroları yaptıktan sonra savcılıktan onay alsınlar.

Savcı bu müdahale hakkını nereden buluyor. Kendisi hakkında da HSYK inceleme başlattı. O zaman onunda savcılığının askıya alınması gerekmez mi?

Az kaldı sabredin, iddianame açıklanınca ak koyun kara koyun belli olacak. Suçlular elbette cezasını çekecek. Suçsuzlar ise beraat edecek ama yattıkları yanlarına kar kalacak.

 

Yorumlar
TREND HABERLER