DİĞER HABERLER

Doping yapana hapis cezası

Türkiye'de art arda yaşanan doping skandalları milletvekillerini harekete geçirdi.

Doping yapana hapis cezası
Türkiye'de art arda yaşanan doping skandalları milletvekillerini harekete geçirdi. Yasaklı madde kullanan sporcular ile kullanmalarına göz yuman kişilere hapis cezası öngören kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, doping yapan sporcular ile buna müsaade eden antrenör ve kulüp doktorları için 4 yıl müsabakalardan men, 1 yıldan 3 yıla kadar da hapis cezası verilmesini öngören kanun teklifi hazırladı.

Tanal'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifte, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. Kanunun gerekçesinde, spor müsabakalarında sporcuların doping nedeniyle hileli olarak kazandığı başarıların hem Türkiye'de yapılan müsabakalara hem de dünyanın izlediği uluslararası müsabakalara gölge düşürdüğü yazılı.

Teklif yasalaşırsa doping kullanan sporculara 4 yıl müsabakalardan men, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası uygulanacak. Doping kullanımına müsaade eden antrenörler, kulüp doktoru ve diğer sağlık personeli hakkında da aynı cezalar geçerli olacak.

Kanunun amacı, özelikle son dönemlerde yaşanan doping vakalarının önüne geçmek, yasaklı maddelerin ticaretini denetim altına almak ve doping kullanan sporcular ile onlara göz yuman antrenör, yardımcı gibi kişilerin hapis cezasıyla karşı karşıya bırakılarak caydırıcılığı sağlamak.

Benzer bir kanun İspanya'da da uygulanıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER