FUTBOL

Dört büyüklerin transfer fiyaskoları

Büyük umutlarla, büyük paralar ödenerek geldiler. Hava alanlarında yüzlerce taraftar tarafından karşılandılar ama giderken yolcu dahi edilmediler. Onlar fiyasko transferler. Onlar kaybedenler.

Dört büyüklerin transfer fiyaskoları - Sayfa 1

1. Aílton Gonçalves da Silva - Beşiktaş Beşiktaş'a gelmeden önce Werder Bremen ve Schalke formalarıyla pek çok gol atan Ailton, Beşiktaş formasıyla çıktığı 14 maçta 5 gol atarak yetersiz bir görüntü çizdi. Fazla kiloları yüzünden sürekli basında konuşulan Ailton, 'ah biraz kilo verse aslında süper forvet' olarak akıllarda kaldı.

Dört büyüklerin transfer fiyaskoları - Sayfa 2

2. Ayhan Akman - Beşiktaş İnegölspor'un altyapısında yetişen ve Gaziantepspor'da parlayan Ayhan Akman, 1998 Temmuz'unda Jonh Benjamin Toshack'ın isteğiyle, 8.750.000 dolarlık bedelle Beşiktaş'a geldi. Sakatlıklarla boğuşmasına rağmen 81 maçta 19 gol atan Ayhan, son sakatlığından sonra taraftarla da polemikler yaşadı ve takımda durumu soru işareti haline geldi. Ahmet Yıldırım ve Mehmet Aksu'nun Beşiktaş'a geçmesinin ardından 500 bin $ karşılığında Galatasaray'a transfer olan Ayhan; belki de hayatının en iyi kararını vermiş oldu. 5 farklı teknik direktörle çalışan, 3 farklı mevkide görev alan Ayhan Akman, futbolu bıraktığı 2013 yılına kadar Galatasaray formasıyla 314 maça çıktı.

Dört büyüklerin transfer fiyaskoları - Sayfa 3

3. Okan Koç - Beşiktaş İlhan Cavcav'ın 3 büyüklere oyuncu sattığı dönemde Beşiktaş'a alınan genç futbolcunun, disiplinsiz davranışları ve gece hayatına kendini kaptırması ile düşüşe geçti. Beşiktaş forması giydiği 17 maçta 2 gol atan Okan, önce Konyaspor'a kiralanmış, buradan Galatasaray'a transfer olacakken lisansında çıkan sorunlar nedeniyle transfer gerçekleşmemiş ve Ankaragücü'ne gitmişti.

Dört büyüklerin transfer fiyaskoları - Sayfa 4

4. Osvaldo Nartallo - Beşiktaş "Yeni Kempes" olarak lanse edilen futbolcu Beşiktaş'a büyük umutlarla geldi. Aslında kötü de performans sergilememiş, forma giydiği 20 maçta 10 gol atmıştı ancak sezon bitiminde Petrol Ofisi'ne gönderildi ve lüle saçlarıyla hafızalarımızda kaldı. Nartallo'nun bir başka özelliği de Türkiye ligine transfer olan ilk Arjantinli futbolcu olmasıdır.