BAŞAKŞEHİR

Dünya Başakşehir'i konuşuyor

İngiliz Daily Mail, "Türkiye'nin küçük ekibi, Süper Lig'in tepesinde oturuyor." başlığıyla Başakşehir'in performansını analiz etti.

Dünya Başakşehir'i konuşuyor

Süper Lig'in yenilgisiz lideri Başakşehir'in başarılı performansı dünyada yankı uyandırdı.

İngiliz Daily Mail'de "Türkiye'nin küçük ekibi Süper Lig'in tepesinde oturuyor." başlığıyla yayınlanan haberde, lacivert-turunculu ekip detaylarıyla masaya yatırılırken ilginç bir benzetme yapıldı.

AMATÖR'DEN SÜPER LİG LİDERLİĞİNE

26 yıl önce amatör liglerde oynayan bir ekipten, bugün Galatasaray ve Fenerbahçe'yle mücadele eden bir takıma gelindiği, yaşanılanın peri masalı gibi olduğu belirtildi. Abdullah Avcı, Amerikalı ünlü işi adamı ve yatırımcı Warren Buffet'e benzetildi. Değerinin altında malları bulmak konusunda uzman bir kişi olaran tanınan BUffet gibi Türk teknik adamın da gözden kaçmış iyi futbolcu keşfetmek konusunda haklı bir üne sahip olduğu ifade edildi. Son dönemde elde ettiği başarılara karşın Başakşehir'in maçlarını sadece 2 bin taraftarın takip ettiğine dikkat çekildi.

Başakşehir

Başakşehir ile ilgili analizde şu ifadelere yer verildi:

"Her hikayenin bir kahramana ihtiyacı vardır. Bu da farklı değil. Abdullah Avcı ismi kulüple özdeşleşmiş bir isim. Başakşehir'deki serüvenine 2006'da başladı. Sonra kulüp Süper Lig'de yükseldi. Avcı, yöneticilerle iyi bir birliktelik yakalamıştı ve kendisi Türkiye Milli Takımı'nın başına getirene kadar da Başakşehir ligde ağırlığını hissettirdi.

En acı veda! Hüngür hüngür ağladılar

LİGDEN DE DÜŞTÜLER

Bu yüzden 2013'te ligden de düştüler ama sonrasında hemen tekrar yükseldiler. Başakşehir ile Avcı'nın 2014'teki tekrar bir araya gelmesinin ardından takım tekrar toparlandı ve dördüncü sıraya çıktı. Geçtiğimiz sezon da aynı başarıyı tekrarladılar. Bu sezona birkaç takviye ile başladılar. Emre Belözoğlu'nu kadrolarına kattılar ve 19 yaşındaki harika çocuk Cengiz Ünder'i aldılar.

"DENİZDE DAMLA GİBİ"

Üç büyüklerle karşılaştırılırsa denizde bir damla gibi kalıyor. Yine bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yendiler, Beşiktaş ile berabere kaldılar. 8 golle ligin en az gol yiyen takımı durumundalar. Geçtiğimiz sezonlarla karşılaştırıldığında, daha çok da atan bir takım durumuna geldiler. Gösterişli bir oyun tarzları yok ancak yarı sahalarını hızlı geçerek büyük tehlike yaratıyorlar. Diğer büyük ekiplerle maddi anlamda boy ölçüşemeyecek olan Abdullah Avcı, iyi organize olan bir ekip kurarak bu açığı kapadı. Gençlerle deneyimli isimler arasında bir denge oturttu."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER