DÜNYA KUPASI

Dünya basını şampiyon Fransa'yı konuşuyor

Rusya'nın ev sahibi olduğu 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa, ulaştığı şampiyonlukla dünya basınında geniş yer bulurken, göçmen kökenli kadro da dikkat çekti.

Dünya basını şampiyon Fransa'yı konuşuyor

2018 FIFA Dünya Kupası final maçında Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa şampiyon oldu. Fransa'nın gollerini Mandzukic (KK), Griezmann, Pogba ve Mbappe atarken Hırvatistan'ın gollerini Perisic ve Mandzukic attı. Fransa, tarihinde 2. kez şampiyonluğa ulaştı.

MARCA: 2. YILDIZ

İspanya'nın Marca gazetesi, Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa Milli Takımı'nın ikinci kez Dünya Kupası şampiyonu olmasına atıfta bulunarak "İki yıldız" manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. Gazetede, Fransa'nın 20 yıl sonra Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaştığı hatırlatıldı.

Fransa

"DÜNYA 'VAR' KUPASI'NI KAZANDILAR"

Ülkenin bir diğer önde gelen spor gazetelerinden AS, turnuvaya Video Yardımcı Hakem (VAR) kararlarının damga vurduğunu ifade eden bir başlıkla okuyucularına ulaştı. Gazetenin manşetinde, "Fransa, Dünya VAR Kupası'nı kazandı" ifadesine yer verildi.

Fransa

NY TİMES: YENİ JENERASYONLA 20 YILA GEREK YOK

ABD'nin New York Times gazetesinin internet sitesinde, teknik direktör Didier Deschamps'ın Fransa'nın Dünya Kupası şampiyonluğunda önemli paya sahip olduğu kaydedildi. Kylian Mbappe, Paul Pogba, N'Golo Kante, Raphael Varane ve Samuel Umtiti'nin olağanüstü performans sergilediğinin belirtildiği haberde, Fransa'nın yeni jenerasyonuyla diğer bir şampiyonluk için 20 yıl daha beklemesine gerek kalmayabileceği aktarıldı.

Fransa

"FRANSIZLARIN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI"

İngiltere'nin The Guardian gazetesi, Fransa'nın Dünya Kupası'nı almasının ardından Paris'te düzenlenen kutlamalara yoğunlaşırken, "Taraftarlar gözyaşları içinde genç Fransız takımına sevgisini gösterdi." ifadesini kullandı.

Fransa

TİMES: YAŞASIN FRANSA

​The Times gazetesi birinci sayfasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un final maçının oynandığı statta çekilen fotoğrafına "Yaşasın Fransa" başlığıyla yer verdi.

"Fransa ikinci Dünya Kupası şampiyonluğu için meydan okuyan Hırvatistan'ı geçti" başlığını kullanan Financial Times, birinci sayfasında Fransa Milli Takımı oyuncularının teknik direktör Didier Deschamps'ı havaya fırlattığı görülen bir fotoğrafı kullandı.

Fransa

"İTALYAN USULÜ ŞAMPİYON"

​Emmanuel Macron'un stattaki gol sevincinin de yer aldığı İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesinde, teknik direktör Didier Deschamps'ın yıllarca İtalya'da futbol oynamasına atıfta bulunularak, "Fransa, İtalyan usulü şampiyon" ifadesi öne çıkarıldı.

Ürdün'ün El-Gad gazetesi, "Fransa Hırvatistan'ın hayallerini yıktı ve ikinci kez şampiyon oldu" ifadesini kullandı.

"GÖÇMENLER KAZANDI"

Lübnan'ın El Ahbar gazetesi ise Fransa Milli Takımı'ndaki Afrika kökenli futbolculara vurgu yaparak "Dünya Kupası'nı göçmenler kazandı" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar