OLİMPİYAT HABERLERİ

Dünya bir efsaneye tanıklık ediyor

ABD'li yüzücü Michael Phelps, Rio Olimpiyatları'yla birlikte 4 olimpiyatta birden fazla altın madalya kazanan tarihteki tek sporcu oldu.

Dünya bir efsaneye tanıklık ediyor

2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından profesyonel yüzmeyi bırakan ancak daha sonra kararını değiştirip, Rio Olimpiyatları'nda da boy gösteren Michael Phelps tarih yazmaya devam ediyor.

İlk olarak 4x100'de ABD ile altın madalya kazanan Michael Phelps, 200 metre kelebekte de birincilik kürsüsüne çıktı. 31 yaşındaki yüzücü, olimpiyatlarda bireysel dalda altına uzanan en yaşlı sporcu oldu.

200 metre kelebek Michael Phelps'in olimpiyat kariyerinde 20. altın madalyası olurken, yaşayan efsane 4x200'de de bu kez ABD ile finişe ilk sırada ulaştı ve 21. altın madalyasını da (Toplam madalya sayısı 25) boynuna geçirdi.

ANATOMİK AVANTAJI BÜYÜK SİLAHI

Viktoria Zeynep Güneş hayal kırıklığına yol açtı

O artık 4 farklı olimpiyatta birden fazla altın madalya kazanan tarihteki tek sporcu...

O artık olimpiyatlarda boy gösteren 206 ülkenin, 174'ünden daha fazla altın madalyaya sahip bir isim. Michael Phelps'in anatomik yapısı da rakiplerine göre oldukça farklı.

Boyu 1.93 olan Phelps'in kol açıklığı ise 2.03 metre. Yani kol uzunluğu boyundan 10 cm daha fazla. Bu ekstra uzunluk ona rakiplerinin önünde özellikle de kelebek yarışlarında büyük avantaj sağlıyor. Sadece kolları değil. Ayak bilekleri de diğer yüzücülere göre 15 derece daha fazla kıvrılıyor Phelps'in. Kulaçlarını da bu sayede daha uzun atabiliyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER