MAÇ ANLATIMLARI

Dünya Kupası'nda bilet sahtekarlığı

Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda asayiş problemlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Dünya Kupası'nda bilet sahtekarlığı
Brezilya emniyeti, ülkede devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası'nda "bilet sahtekarlığı" üzerine yürüttüğü soruşturmada, FIFA'nın ortaklarından bir şirketin müdürü Ray Whelan'ı gözaltına aldı.

Daha önce aralarında suç şebekesinin lideri olduğu öne sürülen Cezayirli Mohamadou Lamine Fofana'nın da bulunduğu 11 kişinin sorgulandığı FIFA'nın eski başkanlarından ve Dünya Kupası'nın kurucusu sayılan "Jules Rimet"in adı verilen "karaborsa bilet operasyonu" kapsamında 12. gözaltı gerçekleşti.

Polis, FIFA'nın iş ortaklarından "Match Services" adlı turizm acentasının İngiliz müdürü Ray Whelan'ı skandala karıştığı iddiasıyla ifadesini almak üzere Rio de Janeiro'daki Copacabana Palace otelinde yakalayarak savcılığa götürdü.

FIFA da internet sitesinden yaptığı açıklamada, olayı doğrulayarak, "Jules Rimet Operasyonu" konusunda Brezilya emniyetine tam destek verdiklerini ve işbirliğine hazır olduklarını yineledi.

64 yaşındaki Whelan, oyunculara ayrılan kontenjandakiler de dahil Dünya Kupası maç biletlerini karaborsada fahiş fiyata satmakla suçlanıyor.

Soruşturmada gözaltına alınanların önceki dört FIFA Dünya Kupası'nda da benzer olaylara karıştığı tahmin ediliyor. Söz konusu şahısların, FIFA'nın 110 ile 220 dolar arasında sattığı biletleri hatta 440 ile 990 dolar arasında satılan Maracana'daki final maçı biletlerini bile ortalama bin 365 dolardan satarak, yaklaşık 90 milyon dolar kazanç elde ettiği öne sürülüyor. 

Deneme 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER