DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'nda ırkçılık korkusu!

FIFA Asbaşkanı Jeffrey Webb, Rusya'yı, ülkede ırkçılığın yüksek seviyeye uluşması gerekçesiyle uyardı.

Dünya Kupası'nda ırkçılık korkusu!
FIFA Asbaşkanı Jeffrey Webb, 2018 Dünya Kupası'na evsahipliği yapmaya hazırlanan Rusya'yı, ülkede ırkçılığın yüksek seviyeye uluşması gerekçesiyle uyardı. 
 
İngiliz basınına konuşan Webb, Rusya'da futbol maçlarında son dönemde ırkçı olayların arttığını ve 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde bu durumun endişeye neden olduğunu belirtti.

FIFA'nın ırkçı olaylar karşısında eğitici ve bilgilendirici programlar düzenlemesinin görevi olduğunu hatırlatan Webb, "Eğitim açısından yapmamız gereken çok şey var. Aynı zamanda FIFA İcra Kurulu'nda görev alan Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko da zaten ırkçılık olayını kabul ediyor. Umut ediyorum ki çeşitli eğitim programları ile bu soruna çare bulurlar" ifadelerini kullandı.   
 

Aynı zamanda FIFA'nın ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele bölümünde başkanlık görevini sürdürdüğünü de hatırlatan Webb, "Irkçılığa karşı mücadele etmek için kendini adamış bir kadromuz var. Rusya'nın bu konuda atacağı adımlar için işbirliği içinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Rusya'daki FIFA Dünya Kupası'nın başlamasına 3 yıl kaldığını ve kalan zamanın sorunu çözmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Asbaşkan Webb, "Irkçılık çirkin yüzünü birçok yerde gösteriyor ama Rusya'daki kadar başka yerlerde sık yaşanmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'da 2012'de Anzhi'den Christopher Samba, CSKA Moskova ile Manchester United arasında 2013'te oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Yaya Toure, ekim ayında ise Zenit'in yıldızı Hulk gibi futbolcular ırkçı olaylara maruz kalmıştı. Rus basına göre, 2012 ile 2014'ün mayıs ayları arasında ülkedeki spor organizasyonlarında ırkçılıkla ilgili 200'ün üzerinde olayın yaşandığı belirtiliyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER