DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'nı kana bulayacaklar!

Brezilya'nın en büyük suç örgütü PCC, Dünya Kupası'na sekiz aykala turnuva boyunca stadyum ve metrolarda terör eylemleri yapacağını ilan etti

Dünya Kupası'nı kana bulayacaklar!
Brezilya'nın en büyük suç örgütü PCC, Dünya Kupası'na sekiz aykala turnuva boyunca stadyum ve metrolarda terör eylemleri yapacağını ilan etti, Sao Paulo polisi alarma geçti.

Brezilya'da Haziran 2014'te düzenlenecek olan Dünya Kupası için futbolseverler artık gün saymaya başlarken, ülkenin en önemli suç örgütünün dev organizasyonu kana bulayacağı yönündeki tehditleri büyük endişe yarattı.

Kısa adıyla PCC (Primeiro Comando da Capital), Dünya Kupası'nın başlamasına 8 ay kala Sao Paulo Belediyesi ve emniyetine yolladığı mesajlarda, turnuva boyunca terör eylemleriyle boy göstereceğini ilan etti.  
 
Sabah 'nde yer alan habere göre; 1993 yılında kurulan ve Brezilya'da son 15 yılda hızla büyüyen mafya örgütü PCC'nin lider kadrosunun yolladığı mesajlarda "ABD'nin 11 Eylül 2001'ini" unutturacak kadar büyük ve kanlı eylemlere imza atacakları tehditi, Sao Paolo polis teşkilatını harekete geçirdi.

Brezilya'da terör konusunda uzman olan isimler, Dünya Kupası'nın ardından Ekim 2014'te yapılacak seçimler öncesinde bu tehdidin, Sao Paulo yerel yönetimini itibarsızlaştırma eylemi olduğunu iddia ederken, 1993'te kurulan ve Brezilya'nın en tehlikeli çetesi olarak kayıtlara geçen PCC, Dünya Kupası boyunca stadyum ve metrolarda eylem yapacağını iddia etti.

300 CİNAYETTEN SORUMLU

PCC'nin lider kadrosunda 32 ismin bir hapishande özel koğuşlarda tutulması ve cep telefonlarının ellerinden alınması nedeniyle başta uyuşturucu olmak üzere birçok illegal organizasyonu yönetmekte zorlandıkları ve bu nedenle Dünya Kupası'nı hedef aldıkları Brezilya medyasında yer aldı.

Sao Paulo'daki 152 hapishaneden 135'ini kontrol altında tutan ve ülkenin 27 eyaletinin 22'sinde faaliyetleri bulunan suç örgütü PCC'nin cezaevlerinde tutuklu 6 bin üyesi bulunuyor. 1.600 üyesi halen sokakta olan PCC, 2012 yılında işlenen 300 cinayetten sorumlu tutuluyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER