DÜNYADAN FUTBOL

Dünyanın en büyüğü Barcelona!

2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda finalinde River Plate ile karşılaşan Barcelona, sahadan net bir skorla galip ayrıldı ve kupada 3. kez mutlu sona ulaştı.

Dünyanın en büyüğü Barcelona!

2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda finalinde Arjantin'in River Plate ile İspanya'nın Barcelona takımları karşı karşıya geldi.

River Plate 0 - 3 Barcelona
36' 0 - 1 Lionel Messi
49' 0 - 2 Luis Suarez
68' 0 - 3 Luis Suarez

Japonya'da yer alan Yokohama Uluslararası Stadı'ndaki final maçını, İranlı hakem Alireza Faghani yönetti.

Mücadelenin 36. dakikasında topu ağlara yollayan Messi, Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Öte yandan Arjantinli yıldız organizasyondaki gol sayısını 5'e çıkararak, bu alanda César Delgado'nun rekorunu egale etti. 

İlk yarıyı üstünlükle tamamlayan Barcelona, 49. dakikada Uruguaylı golcüsü Suarez ile farkı 2'ye çıkardı ve rahatladı. Bu golün ardından Messi ile peş peşe pozisyonlardan yararlanamayan Katalan devi, 68. dakikada 3. golü de buldu, Suarez topu ağlarla buluşturdu. Uruguaylı yıldız da organizasyondaki 5. golünü atarak Messi ve Delgado'yu yakalamasını bildi.

Kalan bölümde skorda bir değişiklik olmadı ve Barcelona sahadan 3-0 galip ayrıldı. 2009 ve 2011'de de mutlu sona ulaşan Barcelona, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı 3. kez müzesine götürürken, kupayı en çok kazanan takım olma unvanını eline geçirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER