GALATASARAY

Dursun Özbek seçim listesini açıkladı

Galatasaray’da 20 Ocak Cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi kulüp başkanı Dursun Özbek, üyelerle bir araya geldi.

Dursun Özbek seçim listesini açıkladı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Gayrettepe’de bulunan kendisine ait otelde üyelere yemek verirken yönetim, disiplin, sicil ve denetleme kurulu aday listesinde bulunan kişileri tanıttı.

Galatasaray Sportif AŞ için yeni bir sermaye artışı planladıklarını duyuran Özbek, "Sermayemizi 100 milyon liradan 600 milyon lira seviyesine çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Organizasyonda üyelere hitap eden başkan Özbek, Galatasaraylıların 21 Ocak Pazar günü itibarıyla kim seçilirse seçilsin el birliği yapmaları gerektiğini belirterek, "Şampiyonluğa giden, çok iyi organize olmuş, çok değerli bir takımımız var. Başında da yine çok değerli bir hocamız var. Şampiyonluğun en önemli adayı Galatasaray. Şampiyonluğun ucunda yaklaşık 250 milyon lirayı bulan çok önemli bir ödül mevcut. Bu ödülü Galatasaray’ın alması lazım. Tüm koşulları hazırladık." diye konuştu.

Dursun Özbek'ten Ünal Aysal'a gönderme

Seçimi erkene alma sebeplerini üyelere aktaran Özbek, şunları söyledi: "Seçimin şimdi yapılmasının sebebi, rekabetin ve tartışmalarının önüne geçmek. Kendi içimizdeki tartışmalara ve rekabete şimdi son verip şampiyonluk yolunda rakiplerimizle savaşalım. Kendi içimizdeki mücadeleyi bırakıp el birliğiyle Galatasaray’ı şampiyonluk yolunda destekleyelim. Yine Galatasaray Sportif AŞ için de bu sene çok önemli. Finansal yapının kuvvetlendirilmesi ve faiz yükünün azaltılması konusu, olmazsa olmaz durumda."

Dursun Özbek'in listesindeki isimler şöyle: 

Asil üyeler: Özkan Olcay, Osman Kocaman, Nasuhi Sezgin, Mehmet Dedeoğlu, Can Topsalak, Ahmet Cebeci, İsmail Sarıkaya, Murat Atay, Ural Aküzüm

Yedek Üyeler: Mehmet Onultan, Cevat Genç, Burçin Aslan, Serdal Koç, Ozan Oral

Dursun Özbek üyeleri Cimbom diye bağırttı

Herkesin 21 Ocak'ı düşünmesi gerektiğini söyleyen Özbek, "Önümüze bakmamız lazım. Yapacağım işlerde el birliği var. Bu sene çok önemli bir husus var. Şampiyonluğa giden çok değerli takımımız var. Başında çok değerli bir hocamız var. 6 tane şampiyonluk kazandırmış, efsane hocamız var. Şampiyonluk ucunda çok değerli bir ödül var. Toplam 250 milyon TL var. Bu ödülü Galatasaray'ın alması lazım. Şampiyonluğa sizlerle beraber yürüyoruz. Çok önemli parametreler var. Bunlardan biri futbol takımı profesyonel takım. Profesyonel takımların önemli finansal yapılarının kuvvetli olması lazım. Bu yolda finansal yapıdan rahatsız olmaması için her şeyi hazırladım. Şampiyonluk yolu çok zor bir yol. Seçimin bugün yapılmamasının nedenlerinden biri. Seçim döneminde tartışmalar zaman zaman yönetimleri engelliyor. Bu yüzden seçimi erken yapıyoruz" diye konuştu.

"İkinci sermaye artışını yapacağız": Sportif A.Ş.'nin önemine değinen Özbek, "Bu sene finansal yapının kuvvetlendirilmesi, faiz yükünün azaltılması gibi hedefleri var. Sportif A.Ş. olmazsa olmazımızdır. Takımınız iyiyse sponsorluklar da geliyor. Bu seneki takım çok kuvvetli. Sponsorluk çalışmaları sürüyor. Yeni sponsorlarla anlaşmalar yapmamız lazım. Geçenlerde Turkcell ile iş birliği anlaşması yaptık. Galatasaray'a 5 yılda 150-200 milyon TL rakam sağlayacak. Sportif A.Ş.'ya çok önemli sermaye artışı yaptık. Bu kaçınılmaz bir husus. İkincisini hazırladık. Önümüzdeki günlerde yapacağız. Galatasaray Sportif A.Ş.'de yapılması gereken çok iş var. Çok titiz bir çalışmaya ve sponsorlardan gelecek gelirlerin arttırılması büyük ihtiyaç duyulmaktadır" şeklinde konuştu.

"Spor salonu projesi olmazsa olmazımız": Florya Metin Oktay Tesisileri'ni Kemerburgaz'a taşıyacaklarını hatırlatan Başkan Özbek, "150 dönüm arsayı Emlak Konut yapacak. Bazı branşları da buraya taşımak için gerekeni yapacağız. Diğer projelerimizden biri de spor salonu projesi. Bu olmazsa olmazlarımızdan biri. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne çatı olayından 90 milyon TL borç var. Ya bu borcu ödeyeceğiz ya da salonu yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Oteli yakın zamanda açmayı planlıyoruz": Mecidiyeköy'deki otel projesi hakkında da konuşan Özbek, "Giderek düzelen turizmden dolayı önümüzdeki günlerde oteli açmayı planlıyoruz. Daha iyi rakamlarla kiraya vermek mümkün olacağından otelin inşaatını kısa sürede bitireceğiz" dedi.

Dursun Özbek, müze sözünü yerine getirdiğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde müzeyi Galatasaraylıların hizmetine açacağız. Çok güzel oldu. Stat turuyla birlikte Galatasaray'a ilave gelir olacak" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
TREND HABERLER