ROPÖRTAJ

Duygun Yarsuvat'tan bomba açıklamalar

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat TRTSPOR'da yayınlanan Spor Akşamı programından Şeyda İpek Baykal'ın sorularını yanıtladı.İşte o röportaj:

Duygun Yarsuvat'tan bomba açıklamalar
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat TRTSPOR'da yayınlanan Spor Akşamı programından Şeyda İpek Baykal'ın sorularını yanıtladı.

İşte o röportaj:


DIŞARIDAN AHKAM KESMEK KOLAY

Prandelli hocanın takımda bir kredisi var mı?

Kulübün içinde olmayanlar dışarıdan ahkam kesiyorlar. Benim ve teknik heyetin Prandelli'yi göndermek gibi bir niyetimiz yok. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün de böyle bir niyetleri yok. Bu sözler hem futbolcuların hem de teknik direktörün motivasyonunu bozuyor. Bunu söyleyenler kendi köşelerinde kalsınlar konuşmasınlar. Bunlar takım üzerinde kötü sonuçlar doğuran söylemlerdir.

HERKES GALATASARAY'I ÇALIŞTIRIP ÖNE ÇIKMAK İSTER

Prandelli ile yollar ayrılırsa yerli mi yabancı hocayla mı çalışmayı düşünüyorsunuz?

Yerli hocalar vardır Galatasaray'ı çalıştırmak isteyen. Nasıl Başkan olup öne çıkmak isteyen isimler varsa takımı çalıştırmak isteyen hocalar da olabilir. Hocalar arasında da böyle bir rekabet vardır. Ersun Yanal'ın Galatasaray ile isminin anıldığının sorulması üzerine Duygun Yarsuvat: "Bu olsa olsa yakıştırma olur. Ama Ersun Yanal ile ilerde 6 ay sonra 1 sene sonra kulübün başında antrenör olarak teknik adam olarak yer alabilir. Ama şuan için söyleyebilirim ki Ersun Yanal'ın ismi kendi aramızda geçmiyor.

SABRİ'Yİ İSTEMEYEN PRANDELLİ DEĞİL MANCİNİ

Sabri'nin takıma geri dönüşünü hoca nasıl karşıladı?

Prandelli ile görüştüm Sabri'yi ben çıkartmadım dedi. Prandelli ile ilgili değil belki Mancini ile arasında bir anlaşmazlık olabilir. Yeni hoca ile arasında bir çekişme olduğunu zannetmiyorum. Prandelli konuyla ilgili bir dahilinin olmadığını söyledi. Sabrinin formunu muafaza etmesi gerekir herhalde 3 ay boş durmamıştır. Oynadığı zaman form durumunu da beraber göreceğiz.

FEDERASYON BAŞKANI TÜRK FUTBOLUNA FAYDALI İŞLER YAPIYOR

Aysal döneminde federasyon ile kulüp arasındaki ilişkiler çok sıcak değildi. Siz federasyon başkanına bir ziyarette bulundunuz neler konuşuldu?

Federasyon Başkanı ile herhangi bir zıtlaşmanın normal bir davranış olmadığını düşünüyorum. Başkanın sporla ilgili çok güzel yatırımları var. O yatırımı beni çok etkiledi. O da Türk futboluna faydalı olmaya çalışıyor. Ben çok memnunum yapmış olduğu hizmetlerden.

AZİZ YILDIRIM İLE BERABER MAÇ İZLERİM

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ilişkiler daha samimi olabilir mi? Siz Başkan Aziz Yıldırım ile beraber maç izler misiniz?

Belli kurallar nezaket kuralları dahilinde herkesle bir araya gelebilirim. Milli takımın Brezilya ile yapacağı ilk milli maç Saraçoğlu Stadı'nda yapılacak ve ben federasyon başkanının özel davetlisi olarak maça gideceğim.

Ben neden gitmeyeyim Fenerbahçe'nin maçlarını izlemeye ya da Aziz Yıldırım neden Galatasaray'ın maçlarını izlemeye gelmesin. Beşiktaş başkanı da bizim maşlarımızı izlemeye gelsin biz de onların maçlarını izlemeye gidelim böyle şeylerin olması gerekiyor. Futbol güzel bir oyun bunu nefrete dönüştürmeye gerek yok.

FATİH TERİM BAŞKANI SOYUNMA ODASINA ASLA SOKMAZ

Ben soyunma odasına giren başkan olmak istemiyorum açıklaması ile rakip takımların başkanlarına bir gönderme var mı bu söyleminizde...

Futbolcuların maç stresi vardır ne olacak ne bitecek diye futbolcuların hepsi gergindir. Çünkü medyada bir sürü söylem çıkıyor "çık aslanım parçala", "çık kartalım öldür" diye. Öyle gergin bir havada yöneticinin ne işi var soyunma odasında. Daha fazla streslerini arttırmak için mi? Bu teknik direktör ile takım arasında olan bir durum. İyi teknik direktör başkanın soyunma odasına girmesine izin vermez. Fatih Terim asla izin vermez mesela böyle bir duruma. O çok başarılı bir teknik adamdır o müsade etmezdi.

ALLAH BİZE, BİZ FUTBOLCULARA VERECEĞİZ

Futbolcuların ücretleri ne zaman ödenecek?

Allah bize biz futbolculara. Kaynaklarımız var. Kasım ayında senetlerin vadesi doluyor. Bunun için her gün toplantı halindeyiz her gün sokaklarda dolaşıyoruz. Bu parayı temin etmek için.

KAPTAN SELÇUK İNANDIR

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk mu? Hamit mi?

Florya'daki yemekte Selçuk benim yanımdaydı takım kaptanı olarak oturuyordu.

TIR DOLUSU FORMANIN KAYBOLMASI BÜYÜK OLAYDIR

Ünal Aysal Döneminde bir tır dolusu ortadan kaybolan forma vardı. Aysal döneminde bu konuyla ilgili herhangi bir işlem başlatılmış mı? Ya da sizin bu konuda bir hamleniz olacak mı?

Bu Ünal Aysal'ın sorumluluğunda olan bir şeydir. Aysal konuyla ilgili gerekli girişimlerinin olduğunu tahmin ediyorum. Bu soruşturma devam edecektir tabi kapatamazsınız ki? Bir tır dolusu formanın kaybolması büyük olaydır.

ALİ DÜRÜST'ÜN FLORYA'DA OLMASI DEDİKODULARA NEDEN OLUYOR

Sayın Ali Dürüst'ün yönetime girmediği halde kulüpte 2. adam olarak davranması yönetimden bazı isimleri rahatsız ettiği yönünde haberler var. ??

Ali Dürüst Anonim şirketin yönetim kurulu üyesidir ve futboldan sorumludur. Öyle bir intibanın uyanması futbolu her zaman öne çıkartan bizim kamuoyumuz Ali Dürüst'ün Abdurrahim Albayrak ile futbol takımını beraber yönetmesinden dolayı bu tarz dedikodular çıkıyor.

DEVRE ARASINDA TRANSFER YAPMAYACAĞIZ

Devre arasında transfer yapılacak mı? Bunun için ayırdığınız bir bütçe var mI?

Devre arasında bir transfer düşüncemiz yok ama Albayrak ve Dürüst'ten bir teklif gelirse düşünürüz. Bana göre Ocak ayında yapılan transfer yanlış transferdir. Kulüpler kadrolarında istemedikleri oyuncuları elden çıkarmak isterler. O yüzden ben devre arasında transfer yapılmasından taraftar değilim.

BAŞKAN FLORYA'YA ÇOK MÜDAHİL OLMUŞ

Abdurrahim Albayrak'ın gelişiyle Florya'da ki hava değişti mi?

Albayrak'ın enerjisini bildiğimiz için bizimle çalışmasını istedik. Florya başsız kalmıştı teknik direktör yalnız bırakılmıştı. Ünal Aysal Florya'ya çok müdahil olmuştu bu çok yanlış birşey. Bunu düzeltmek dayanışmayı canlandırmak istedik ki bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

FUTBOL TAKIMI BENİM OYUNCAĞIM DEĞİL

Drogba'nın ,ilginç bir açıklaması vardı. "Ünal Aysal futbol takımını oyuncağı gibi görüyordu ben de kendimi oyuncak bebek gibi hissediyordum şeklinde" iddialı bir açıklamaydı....

Ben soyunma odasına giden başkan olmayacağım. Futbol takımı benim oyuncağım değil Drogba da oyuncak değil. Diğer bütün futbolcularda kimsenin oyuncağı değil.

MAYIS AYINDAN SONRA ASLA DEVAM ETMEM

Mayıs ayında görevi bırakma konusunda kesin kararlı mısınız?

Asla göreve devam etmeyeceğim. Çünkü Mayıs ayında bırakacağıma dair söz verdim. Beni seçenler o sözüm üzerine beni seçtiler. Beni seçenler Mayıs ayındaki seçime hazırlanmak için beni seçtiler. Ben sözümden dönmem. Aday olan isimler var. Adnan Öztürk adaylığını açıkladı. O camia içinde çok sevilen Galatasaray'ın içinde yetişmiş bir kardeşimizdir. Çıkarsa niye olmasın onun gibi başkaları da var aday olacak Galatasaray camiasında..

GALATASARAY

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER