DÜNYADAN FUTBOL

Efsane futbolcu sahalara veda ediyor

Geçtiğimiz günlerde elindeki plastik kaşıkla yemek yerken görüntülenen efsane futbolcu Xavi Hernandez, sezon sonunda futbolu bırakacak.

Efsane futbolcu sahalara veda ediyor

Barcelona'daki ihtişamlı kariyerinin ardından futbol hayatına Katar'ın Al-Sadd Kulübü'nde devam eden XaviHernandez, sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıkladı.

Zaman geçtikçe performansının düştüğünü belirten 37 yaşındaki futbolcu, "Kariyerim boyunca ağır bir sakatlık yaşamadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Ancak geçmişe göre kendimi çok daha yorgun hissediyorum ve maçların ardından toparlanma sürecim oldukça zor geçiyor. Dolayısıyla futbolculuk kariyerimin son sezonunu geçirdiğimi rahatlıkla söyleyebilirim." diye konuştu.

Xavi Hernandez

TEKNİK DİREKTÖR OLACAK

Gelecek planları hakkında da konuşan Katalan yıldız, aktif futbolculuk hayatına nokta koyduktan sonra antrenörlük lisansı almak için kurslara katılacağını ve kısa süre içinde teknik direktörlük kariyerine adım atmak istediğini sözlerine ekledi.

Barcelona formasıyla 8 La Liga, 4 Şampiyonlar Ligi ve 3 İspanya Kral Kupası şampiyonlukları yaşayan Xavi, ülkesi İspanya ile de 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası zaferleri yaşamıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER