ESKİŞEHİRSPOR

Emre Güral'ın büyük hedefi!

Eskişehirspor'da son dönemde gösterdiği performansla dikkati çeken Emre Güral, yeni hedefini açıklarken hocası Samet Aybaba'ya övgüler yağdırdı..

Emre Güral'ın büyük hedefi!

Eskişehirspor'da son dönemde gösterdiği performansla dikkati çeken Emre Güral, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) ay-yıldızlı formayla boy göstermeyi hedefliyor.

Golcü futbolcu Emre, kariyeri, Eskişehirspor'a transferi ve takımdaki performansına dair açıklamalar yaptı

Geleceğiyle ilgili hedefler koyduğunu da belirten Güral, "Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi istiyorum. Her idmanda bunun için çalışıyorum çünkü futbolcu için önemli bir sahne. Çok önemli oyuncular, ülkeler var. Böyle bir sahne kolay kolay bulunmaz. Önce Eskişehirspor'u takım olarak güneşe çıkartalım, sonra da hedefim Avrupa Şampiyonası'na gitmek" diye konuştu.

Futbola 4 yaşında başladı

Emre, babasının futbolcu olmasının da etkisiyle 4 yaşındayken Almanya'nın Jahn Regensburg takımında futbola başladığını söyledi.

Jahn Regensburg ve SV Elversberg takımlarında forma giydikten sonra Türkiye'de Bucaspor'a transfer olduğunu anlatan Güral, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye adapte olmak için Bucaspor'un teklifini kabul ettim. Daha sonra Trabzonspor gibi büyük bir camiaya gittim. Trabzonspor'da Malouda, Bosingwa, Adrian gibi tecrübeli ve iyi futbolcularla oynadım. Bu benim için bir artıydı. Herkesten bir şeyler öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye çalıştım. Kendimi adapte etmeye başladığım zaman takımda oynamaya ve goller atmaya başladım. Çok güzel bir dönem geçirdim sonra bir ayrılık oldu."

Samet Aybaba tüm zamanların rekorunu kırdı

"Eskişehirspor'da iyi karşılandım"

Güral, Trabzonspor'da 6 ay kadro dışı bırakıldığını ve takımdan ayrı antrenman yaptığını hatırlattı.

O günlerde ailesinin de zor zamanlar geçirdiğini anlatan Güral, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür ailemle o zamanları atlattım. Geçen yıl transfer döneminde Eskişehirspor'un da bulunduğu birçok takım beni istedi. Beni başkanımız olsun, yöneticiler olsun sıcak karşıladılar. Eskişehirspor'un başında o zaman Ertuğrul Sağlam vardı. Eskişehirspor'da iyi karşılanacağımı söylemişti Ertuğrul hoca. Ben de Eskişehirspor'u seçtim. Eskişehirspor da bana güzel bir imkan sundu. Yaklaşık 6 ay kadar top oynamayan bir futbolcuyu kadrolarına kattılar. İlk zamanlar kendimi takımıma adapte etmeye çalıştım. O dönem oynadığım maçlarda 2 gol atabildim."

"Samet hoca 'babalık' yapıyor"

Takımın teknik direktörlük görevine Samet Aybaba'nın getirilmesiyle kendisini yeniden bulduğunu kaydeden Güral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samet hoca geldiğinden beri bize çok iyi babalık yapıyor ve destek oluyor. Psikolojik anlamda da ileriye itiyor bizi. Samet hoca bize ve bana çok güveniyor. Bu güveni boşa çıkartmak istemiyorum. Eskişehirspor camiası, takımın içinde bulunduğu kötü durumu hiç hak etmiyor. Takımın iyi olması için çalışıyoruz. Samet hoca geldiğinden beri form grafiğimde de bir artış var. Güneşi görmek için bir karanlıktan geçmek gerek. Ben de bunu başardım diye düşünüyorum. Eskişehirspor'u bu durumdan biraz çıkartabilirsek, biraz nefes alabilirsek daha da güzel olacak."

Güral, Eskişehirspor taraftarının birçok takımın destekçisinden çok farklı olduğunu anlattı. Taraftarın, takımın sıralamadaki kötü durumuna rağmen soğuk havalarda, mesafe tanımadan desteği sürdürdüğünü belirten Güral, "Eskişehirspor taraftarı için de oynuyoruz. Kimse Eskişehirspor'un bu durumundan mutlu değil ve kimse rahat uyuyamıyor" ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER